search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:36
MENU CLOSE

Ενεργειακή κρίση: Έρχεται έκπτωση τουλάχιστον 15% στα οικιακά τιμολόγια Φυσικού Αερίου

11.10.2021 15:50
Δωρεάν η εγκατάσταση θέρμανσης με φυσικό αέριο - Ποιοι δικαιούνται - Media

Σε μία προσπάθεια ανακούφισης των Ελλήνων καταναλωτών φυσικού αερίου από τις επερχόμενες αυξήσεις η “Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας” που αποτελεί 100% θυγατρική της ΔΕΠΑ Εμπορίας ανακοίνωσε την απόφαση της να απορροφήσει τουλάχιστον το 15% του κόστους προμήθειας στο φυσικό αέριο.

Η απόφαση αυτή σύμφωνα με την εταιρεία έρχεται σε συνέχεια των ανακοινώσεων της κυβέρνησης για τα μέτρα προστασίας των πολιτών από τις διεθνείς ανατιμήσεις στον τομέα της ενέργειας, και με την υποστήριξη της ΔΕΠΑ Εμπορίας.

«Οι οικιακοί καταναλωτές θα προμηθεύονται πλέον το φυσικό αέριο, τουλάχιστον 15% φθηνότερα. Η εταιρεία θα αποδώσει την έκπτωση αυτή στο σύνολο των δικαιούχων οικιακών καταναλωτών της. Με αυτόν τον τρόπο και χάρη στη σημαντική πρωτοβουλία της ΔΕΠΑ Εμπορίας, το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, ο ιστορικότερος πάροχος ενέργειας της χώρας, παραμένει πιστός στο όραμά του να λειτουργεί με υπευθυνότητα και διαφάνεια προς όφελος των καταναλωτών», αναφέρει η εταιρεία.

Την Παρασκευή η ΔΕΠΑ Εμπορίας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε έκπτωση 15% προς τους πελάτες της ιδιώτες παρόχους φυσικού αερίου προκειμένου αυτή να μετακυλισθεί στους οικιακούς καταναλωτές.

Η τέλεια «ενεργειακή» καταιγίδα που πλήττει την Ευρώπη

Η παραπάνω ενέργεια της «Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας» σε συνδυασμό με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, έρχονται σχεδόν 50 χρόνια από την ενεργειακή κρίση του 1973 που είχε βυθίσει την παγκόσμια οικονομία. Σήμερα, ο πλανήτης βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπος με μια νέα κρίση όσον αφορά στην ενέργεια, η οποία αυτή τη φορά δεν αφορά μόνο το πετρέλαιο, αλλά και το φυσικό αέριο, το οποίο μπήκε δυναμικά στην κατανάλωση τα τελευταία 20-30 χρόνια, όπως επίσης και το ηλεκτρικό ρεύμα.

Οι κυβερνήσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση, που είναι άμεσα εξαρτημένες ενεργειακά από το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο, αλλά και δεσμευμένες από τη Συμφωνία του Κιότο για περιορισμό των εκπομπών ρύπων, προκειμένου να περάσουν σταδιακά στην πράσινη ενέργεια, βρίσκονται τώρα αντιμέτωπες με την τέλεια καταιγίδα και ψάχνουν τρόπους προστασίας των εισοδημάτων των πολιτών από τις τεράστιες αυξήσεις στο ενεργειακό κόστος.

Ηδη έχουν ανακοινωθεί σχεδόν από όλες τις χώρες της Ε.Ε. επιδοτήσεις στους καταναλωτές για να αντιμετωπίσουν το κύμα ενεργειακής ακρίβειας, το οποίο φτάνει μέχρι στιγμής στα 10 δισ. ευρώ (μόνο η Ελλάδα ανακοίνωσε 500 εκατ. επιδοτήσεις έως το τέλος του χρόνου), ποσό όμως που κρίνεται μικρό, καθώς οι εκτιμήσεις για τις αυξήσεις στο κόστος ενέργειας στην Ευρώπη υπολογίζονται σε πάνω από 100 δισ. ευρώ για τον χειμώνα που έρχεται.

Διαβάστε επίσης:

Αυτά είναι τα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση

Σταϊκούρας: Η ενεργειακή κρίση θα διαρκέσει μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2022

ΟΟΣΑ: Συμφωνία για φόρο 15% στις πολυεθνικές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:35