search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:00
MENU CLOSE

ΟΟΣΑ: Συμφωνία για φόρο 15% στις πολυεθνικές

08.10.2021 21:13
Μέτρια η μεταναστευση - Media

Σε προκαταρκτική συμφωνία με σχεδόν 140 χώρες ήρθε ο ΟΟΣΑ για την αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των πολυεθνικών, έτσι ώστε να μην φοροαποφεύγουν μέσω offshore εταιριών.

Η συμφωνία που ανακοινώθηκε σήμερα προβλέπει ότι οι χώρες θα θεσπίσουν έναν παγκόσμιο ελάχιστο εταιρικό φόρο 15% στις μεγαλύτερες, διεθνώς ενεργές εταιρείες. Η συμφωνία ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό Συνεργασίας και Οικονομικής Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) με έδρα το Παρίσι, ο οποίος φιλοξένησε τις συνομιλίες. Όπως ανέφερε ο ΟΟΣΑ, σε συμφωνία ήρθαν 136 χώρες, ενώ τέσσερις άλλες –η Κένυα, η Νιγηρία, το Πακιστάν και η Σρι Λάνκα– δεν έχουν προσχωρήσει σε αυτήν.

Η συμφωνία του ΟΟΣΑ είναι μια προσπάθεια αντιμετώπισης των τρόπων με τους οποίους η παγκοσμιοποίηση και η ψηφιοποίηση άλλαξαν την παγκόσμια οικονομία. Παράλληλα με τον παγκόσμιο ελάχιστο φόρο, η συμφωνία θα επιτρέψει στις χώρες να φορολογήσουν μέρος των κερδών των εταιρειών των οποίων οι δραστηριότητες δεν περιλαμβάνουν φυσική παρουσία, όπως λιανική πώληση στο διαδίκτυο ή διαφήμιση στο διαδίκτυο.

Διαβάστε επίσης:

Τρόμος στις αγορές για τις αυξήσεις στην ενέργεια – «Καμπανάκι» BoE για απότομη διόρθωση

Το «εργαλείο» που μπορεί να εκτοξεύσει το Bitcoin στις 100.000 δολάρια

Ενεργειακή κρίση: Γιατί ο επικείμενος χειμώνας για την Ευρώπη προμηνύεται… κρύος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:00