search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 05:09
MENU CLOSE

Τρόμος στις αγορές για τις αυξήσεις στην ενέργεια – «Καμπανάκι» BoE για απότομη διόρθωση

08.10.2021 19:34
xrimatisthrio-new

Τρόμο και νευρικότητα έχει φέρει το «φρένο» στην ανάκαμψη λόγω του σοκ που προκαλεί η εκτίναξη των τιμών της ενέργειας.

Η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, έκανε λόγο για τριβές και ανισορροπίες στην οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης, οι οποίες συνδέονται με την αύξηση των τιμών της ενέργειας και τις διαταραχές της αλυσίδας εφοδιασμού, οι οποίες θα μπορούσαν να επιβραδύνουν την πορεία ανάκαμψης, ακόμη και μετά ο τέλος της πανδημίας.

Έτσι, ενώ ορισμένες τράπεζες, όπως για παράδειγμα η ABN AMRO, προβλέπει ότι το «ράλι» των ομολόγων θα συνεχιστεί έως το 2023, η Τράπεζα της Αγγλίας προειδοποίησε ότι οι αγορές μετοχών και ομολόγων θα μπορούσαν να διορθωθούν απότομα εάν οι επενδυτές επανεκτιμήσουν τις προοπτικές ανάκαμψης της οικονομίας από την COVID-19 και αν υπάρχουν ενδείξεις αυξημένης ανάληψης κινδύνου στις επενδυτικές τράπεζες.

Προς το παρόν, η πορεία ανάκαμψης της οικονομίας της ευρωζώνης δεν φαίνεται να έχει επηρεαστεί αρνητικά από την δυσμενή συγκυρία. Τουλάχιστον κάτι τέτοιο δεν έχει αποτυπωθεί στους λεγόμενους πρόδρομους οικονομικούς δείκτες. Όμως στις ΗΠΑ τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την αγορά εργασίας δεν ήταν ενθαρρυντικά, καθώς ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργηθήκαν τον Σεπτέμβριο ήταν πολύ μικρότερος σε σύγκριση με τις προβλέψεις. Η εξέλιξη αυτή εκτιμάται ότι θα αποτρέψει την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα (FED) να ξεκινήσει σύντομα την σταδιακή μείωση των παρεμβάσεων της στην αγορά των ομολόγων.

Διαβάστε επίσης:

Χάκερς χτύπησαν το Twitch: Tεράστια διαρροή προσωπικών δεδομένων

Ευρωπαίος Επίτροπος για το κλίμα: Πρέπει να αυξήσουμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να προστατευθούμε από τις αυξήσεις

Αφγανιστάν: Βομβιστής καμικάζι σκόρπισε το θάνατο σε τζαμί γεμάτο κόσμο – Δεκάδες οι νεκροί (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09