search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:04
MENU CLOSE

Χάκερς χτύπησαν το Twitch: Tεράστια διαρροή προσωπικών δεδομένων

07.10.2021 22:01
TWITCH

Θύμα χάκινγκ έπεσε η πλατφόρμα livestreaming της Twitch με αποτέλεσμα την διαρροή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Την ανακοίνωση έκανε η ίδια η πλατφόρμα, η οποία σημειωτέον ανήκει στην Amazon γνωστοποιώντας πως πρόκειται για σφάλμα στον server.

Σύμφωνα με την Twitch, η διαρροή προκλήθηκε από μια «αλλαγή διαμόρφωσης του σέρβερ, στον οποίο απέκτησε πρόσβαση κακόβουλο τρίτο μέρος (χάκινγκ)», η οποία «εξέθεσε» ορισμένες ευαίσθητες πληροφορίες.

Για να το πούμε απλά, το Twitch αποδίδει το «σφάλμα» σε κάποιον χάκερ, ξεκαθαρίζοντας πως «η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, ώστε να διαπιστωθεί το πλήρες μέγεθος του αντίκτυπου της διαρροής».

Τα δεδομένα φέρεται να περιλαμβάνουν τον εσωτερικό κώδικα και τα έγγραφα του Twitch, καθώς και τις πληρωμές που έγιναν σε χιλιάδες κορυφαίους streamers που τη χρησιμοποιούν.

Ακόμα, η εταιρεία ανέφερε ότι δεν είχε «καμία ένδειξη» ότι τα στοιχεία σύνδεσης των χρηστών παραβιάστηκαν, ενώ «δεν αποθηκεύει τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας των χρηστών, έτσι ώστε να μην μπορούν να εκτεθούν οι συγκεκριμένες οικονομικές πληροφορίες».

Οι χρήστες πάντως αλλάζουν ήδη τους κωδικούς τους.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ στη Ρωσία: Διέρρευσαν βίντεο με σκληρές εικόνες βιασμών στις φυλακές (Photos/Video)

Γερμανία: Αλλαγή αρχηγού της CDU προανήγγειλε ο Άρμιν Λάσετ

Ιαπωνία: 6,1 Ρίχτερ ταρακούνησαν το Τόκιο


google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:01