search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 06:44
MENU CLOSE

Ευρωπαίος Επίτροπος για το κλίμα: Πρέπει να αυξήσουμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για να προστατευθούμε από τις αυξήσεις

06.10.2021 16:47
energeia-new

Το θέμα των αυξήσεων των τιμών στην ενέργεια είναι πρώτο στην ατζέντα του Συμβουλίου Υπουργών Περιβάλλοντος στις Βρυξέλλες. Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για το κλίμα, Φρανς Τίμερμαν, προσερχόμενος στο Συμβούλιο δήλωσε ότι όσο πιο γρήγορα αυξήσουμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην ΕΕ, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουμε να προστατέψουμε τους πολίτες από τις αυξημένες τιμές στην παραδοσιακή ενέργεια»

Η ανάκαμψη των οικονομιών της ΕΕ από την πανδημία μπορεί να ενοχοποιηθεί ως ένα βαθμό για τις αυξήσεις στις τιμές στην ενέργεια, ανέφερε ο κ. Τόμερμαν, δεδομένου ότι υπάρχει αύξηση στη ζήτηση ενέργειας. Παράλληλα, υποστήριξε ότι η τιμή του διοξειδίου του άνθρακα και το ευρωπαϊκό Σύστημα Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών (ETS) δεν είναι η πηγή του προβλήματος, καθώς αντιστοιχεί μόλις στο ένα πέμπτο της αύξησης στις τιμές της ενέργειας. Πρόσθεσε, στη συνέχεια, ότι την επόμενη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει τις προτάσεις της (εργαλειοθήκη) για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος. «Ελπίζουμε ότι μετά θα βρεθεί συναίνεση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το πώς να προστατέψουμε τους πολίτες από την αύξηση αυτή», πρόσθεσε.

«Η Επιτροπή εξετάζει όλες τις επιλογές για να αντιμετωπιστεί η αύξηση των τιμών βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα» δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντάνα Σπίναν. Οι προτάσεις που θα παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα η Επιτροπή θα αφορούν τη στήριξη των πιο ευάλωτων νοικοκυριών με μέτρα συμβατά με τους ευρωπαϊκούς κανόνες που θα μπορούν να εφαρμόσουν άμεσα τα κράτη-μέλη. Πρόσθεσε, επίσης, ότι θα ληφθούν υπόψη όλες οι προτάσεις που έχουν κάνει τα κράτη-μέλη, ενώ παράλληλα θα εξεταστεί και η λειτουργία της αγοράς ενέργειας. Τέλος, τόνισε ότι μακροπρόθεσμα, η λύση είναι η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, δηλαδή η μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που είναι καθαρότερες και η απεξάρτηση από τις εισαγωγές ορυκτών καυσίμων.

Διαβάστε επίσης:

«Τρομάζει» τις αγορές το φυσικό αέριο: Σε νέα επίπεδα ρεκόρ η τιμή με άλμα 18%

Ενεργειακή κρίση: Σε νέα επίπεδα ρεκόρ η τιμή του αερίου – «Κινήσεις πανικού και φόβου»

Ακίνητα: «Ζεσταίνεται» η αγορά – Που έφτασαν οι τιμές σε όλη τη χώρα (Πίνακες)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 06:43