search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:49
MENU CLOSE

«Τρομάζει» τις αγορές το φυσικό αέριο: Σε νέα επίπεδα ρεκόρ η τιμή με άλμα 18%

06.10.2021 15:51
Δωρεάν η εγκατάσταση θέρμανσης με φυσικό αέριο - Ποιοι δικαιούνται - Media

Σε συνεχές ράλι βρίσκεται η τιμή του φυσικού αερίου, δημιουργώντας «ρίγη» κυρίως στη Ευρώπη η οποία βλέπει ότι έρχεται δύσκολος χειμώνας.

«Το σημερινό άλμα των τιμών ενέργειας στην Ευρώπη είναι πραγματικά μοναδικό», σχολίασαν οι αναλυτές της Société Générale, «ποτέ πριν οι τιμές ενέργειας δεν είχαν αυξηθεί τόσο πολύ και τόσο γρήγορα».

Η τιμή του φυσικού αερίου κατέγραψε νέα ιστορικά ρεκόρ σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω της ισχυρής ζήτησης καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, κυρίως στην Ασία, αλλά επίσης λόγω της περιορισμένης προσφοράς και των χαμηλών αποθεμάτων παγκοσμίως.

Η ευρωπαϊκή τιμή αναφοράς, το ολλανδικό TTF (Title Transfer Facility), κατέγραψε στις 13.10 ώρα Ελλάδας άνοδο 16,36%, στα 135,00 ευρώ η μεγαβατώρα (MWh). Η τιμή του βρετανικού αερίου, με παράδοση τον επόμενο μήνα, κατέγραψε άλμα 18,15%, στις 347,27 πένες ανά θερμική μονάδα.

Οι δύο αγορές κατέγραψαν νωρίτερα κέρδη πάνω από το 25%, και ανήλθαν αντίστοιχα στα 162,12 ευρώ και τις 407,82 πένες, λίγο πριν από τις 11:30 ώρα Ελλάδας, τιμές που αποτελούν ρεκόρ.

Διαβάστε επίσης:

Ενεργειακή κρίση: Σε νέα επίπεδα ρεκόρ η τιμή του αερίου – «Κινήσεις πανικού και φόβου»

Ακίνητα: «Ζεσταίνεται» η αγορά – Που έφτασαν οι τιμές σε όλη τη χώρα (Πίνακες)

Cryptocurrencies στην Ελλάδα: Miners αναζητούν Bitcoin και Ethereum – Οι αμοιβές (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:48