search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:15
MENU CLOSE

Eνέργεια: Στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής οι αυξήσεις στις τιμές

30.09.2021 20:31
energeia-new

Εντείνεται ο προβληματισμός στην Ευρώπη για τις αυξήσεις στην ενέργεια, γεγονός που οδήγησε τους ευρωπαίους αξιωματούχους να εντάξουν το θέμα των υψηλών τιμών στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού  Συμβουλίου στις 21-22 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Μπάρεντ Λέιντς, «η Ευρώπη, όπως και πολλές άλλες περιοχές, παρουσιάζουν σημαντική αύξηση των τιμών της ενέργειας.

«Η τρέχουσα αύξηση των τιμών συμβαίνει κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης ανάκαμψης από την πανδημία Covid-19, η οποία έχει σημαδέψει σοβαρά τις οικονομίες και τις κοινωνίες μας. Οι υψηλές τιμές ενέργειας θέτουν την αγοραστική δύναμη των πολιτών μας υπό σοβαρή πίεση. Πολλές οικογένειες εξακολουθούν να αισθάνονται τον αντίκτυπο των επιπτώσεων της πανδημίας. Βραχυπρόθεσμα, πρέπει να εστιάσουμε στις άμεσες ανησυχίες για τα νοικοκυριά, τη βιομηχανία και τις ΜΜΕ. Αυτό είναι, σε πρώτη φάση, ευθύνη των κρατών μελών. Πρέπει όμως να συζητήσουμε πώς μπορεί να βοηθήσει η ΕΕ» προσθέτει ο ευρωπαίος εκπρόσωπος.

Τέλος σημειώνει ότι «μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, πρέπει να συνεχίσουμε να αυξάνουμε σημαντικά τις επενδύσεις μας στην καινοτομία και την καθαρή ενέργεια. Η τρέχουσα κατάσταση υπογραμμίζει περαιτέρω τη σημασία του καθορισμού μιας φιλόδοξης και ρεαλιστικής πορείας προς την εκπλήρωση των συλλογικών μας στόχων για το 2030 και το 2050, εξασφαλίζοντας παράλληλα μια δίκαιη πράσινη μετάβαση που δεν αφήνει κανέναν πίσω», καταλήγει ο κ. Λέιντς.

Διαβάστε επίσης:

Επίδομα θέρμανσης: Πότε ξεκινά η διάθεση πετρελαίου

«Κορωνο-χρέη»: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις 36-72 δόσεις – Τα SOS της ρύθμισης

Θέρμανση: Στα ύψη φέτος πετρέλαιο και φυσικό αέριο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:15