search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:42
MENU CLOSE

Αφγανιστάν: Βομβιστής καμικάζι σκόρπισε το θάνατο σε τζαμί γεμάτο κόσμο – Δεκάδες οι νεκροί (Video)

08.10.2021 15:51
ekriksi_tzami_afganistan2-new

Κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής και την ώρα που το τζαμί στην πόλη Κουντούζ του Αφγανιστάν, ήταν γεμάτο κόσμο, ο βομβιστής καμικάζι επέλεξε να χτυπήσει και να σκορπίσει τον τρόμο και τον θάνατο.


Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγω για περισσότερους από 100 νεκρούς με ανυπολόγιστους μέχρι στιγμής τραυματίες. Το έργο (το να μετρήσουν δηλαδή τους νεκρούς) είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς η βόμβα έσκασε μέσα στο πλήθος και διαμέλισε τους πάντες.


Εργαζόμενος στου «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» περιέγραψε στο Γαλλικό πρακτορείο την εικόνα αλλοφροσύνης που επικρατεί στο σημείο: «Έχουμε δεχθεί πάνω από 90 τραυματίες και πάνω από 15 νεκρούς, ωστόσο ο αριθμός θα αλλάξει. Εξακολουθούμε να παραλαμβάνουμε περισσότερους ανθρώπους».


Ένας άνδρας που έσπευσε στο περιφερειακό νοσοκομείο της Κουντούζ για να δει εάν οι γιατροί χρειάζονται αίμα περιγράφει σκηνές φρίκης. «Είδα πάνω από 40 νεκρά πτώματα. Τα ασθενοφόρα πήγαιναν πίσω στο σημείο της έκρηξης για να μεταφέρουν τους νεκρούς»
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής μετά την έκρηξη εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στα χαλάσματα της κύριας εισόδου του τζαμιού και προσπαθούσαν να εντοπίσουν συγγενείς τους.


Ο επικεφαλής εκπρόσωπος των Ταλιμπάν στην περιοχή επιβεβαίωσε το περιστατικό: «Σήμερα το απόγευμα, έκρηξη σημειώθηκε σε τζαμί Σιιτών συμπατριωτών μας στην περιοχή Χαν Αμπάντ στοΜαντάρ, πρωτεύουσα της επαρχίας Κουντούζ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν πολλοί συμπατριώτες μας»


Μέχρι στιγμής κανείς και καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. Πάντως οι σιίτες μουσουλμάνοι θεωρούνται αιρετικοί από τους σουνίτες (οι οποίοι είναι και η πλειοψηφία) και είναι πολύ πιθανό κάποια εξτρεμιστική οργάνωση (μπορεί και το ISIS-K) να κρύβεται πίσω από αυτό το μακελειό

Προσοχή τα βίντεο που ακολουθούν είναι σκληρά.

Διαβάστε επίσης:

Εξοπλιστική ρελάνς από Τουρκία: Aγοράζει 40 F-16 από τις ΗΠΑ (Video)

Απεργία εκπαιδευτικών: Αγωγή Κεραμέως και κατά της ΑΔΕΔΥ

Νίκος Παλαιοκώστας: Η πρώτη αντίδραση όταν έμαθε ότι αποφυλακίζεται – «Μου λες αλήθεια;»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:20