search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 11:54
MENU CLOSE

Νίκος Παλαιοκώστας: Η πρώτη αντίδραση όταν έμαθε ότι αποφυλακίζεται – «Μου λες αλήθεια;»

08.10.2021 14:15
NKOS_PALAIOKWSTAS

Στο πατρικό του σπίτι στα Τρίκαλα έχει επιστρέψει πλέον ο Νίκος Παλαιοκώστας, που αποφυλακίστηκε χθες καθώς αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο αδελφός του Βασίλη Παλαιοκώστα θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του σε κατ’ οίκον περιορισμό, έχοντας τη δυνατότητα να βγαίνει από το σπίτι δύο φορές την εβδομάδα προκειμένου να υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση.

Το pelop.gr σε ρεπορτάζ του αναφέρει πώς ο μέχρι πρότινος κρατούμενος πληροφορήθηκε ότ αποφυλακίζεται. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα τα νέα μετέφερε στον βαρυπονίτη ένας φύλακας που διάβασε την είδηση.

Ο κρατούμενος εκείνη την ώρα είχε ξαπλώσει και ανασηκώθηκε με κόπο: «Ε, δεν το πιστεύω» ήταν τα λόγια που κατάφερε να ψελλίσει.

Ο ίδιος ζήτησε να πάρει τηλέφωνο τη δικηγόρο του, καθώς ήταν ένας από τους λίγους κρατούμενους που δεν είχαν κινητό μέσα στη φυλακή.

Επικοινώνησε λοιπόν με τη δικηγόρο του Βίκυ Αλεξανδροπούλου η οποία του επιβεβαίωσε την είδηση: «Νίκο, τα καταφέραμε». Ύστερα από λίγα δευτερόλεπτα ο ίδιος κατάφερε να πει: «Μου λες αλήθεια; Δεν το πιστεύω». «Να το πιστέψεις! Ετοίμασε τα πράγματά σου, αύριο (χθες) βγαίνεις και το πατρικό σου στο Μοσχόφυτο σε περιμένει» απάντησε η δικηγόρος.

Αιφνιδιάζοντας τη δικηγόρο, ο Νίκος Παλαιοκώστας της είπε: «Ας καθυστερήσουν λίγο οι διατυπώσεις, δεν χάθηκε ο κόσμος, για να προλάβω να κάνω αιμοκάθαρση στην Πάτρα».

Έτσι, αστυνομικοί τον συνόδευσαν μέχρι το νοσοκομείο, όπου γιατροί και αστυνομικοί τον αποχαιρέτησαν με συγκίνηση.

«Υπόδειγμα κρατουμένου»

Ο Χρήστος Τσόλκας, ένας από τους συνηγόρους του ανέφερε στην αίτηση αποφυλάκισης: «Καταθέσαμε την αίτηση, έχοντας την πεποίθηση ότι θα τύχει ουσιαστικής και αντικειμενικής αντιμετώπισης από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Κοζάνης, επειδή συνοδευόταν από αδιάσειστα στοιχεία, που συνηγορούσαν υπέρ την ικανοποίησης του αιτήματος.

Ο Νίκος Παλαιοκώστας επί 16 χρόνια ήταν υπόδειγμα κρατουμένου. Ουδέποτε ενεπλάκη σε καβγάδες ή μετείχε σε «φατρίες» μέσα στη φυλακή. Ούτε υπέπεσε σε οποιοδήποτε παράπτωμα. Είχε κερδίσει τον σεβασμό όλων. Αυτό επιβεβαώνει και η έκθεση της κοινωνικής υπηρεσίας των φυλάκων του Αγίου Στεφάνου.

Παράλληλα, περιγράψαμε τα σοβαρά προβλήματα της υγείας του και την ταλαιπωρία του από τις δισεβδομαδιαίες αιμοκαθάρσεις και το ψυχοφθόρο “πήγαινε – έλα” στα νοσοκομεία.

Η δικαιοσύνη, εν τέλει, δεν είναι “τυφλή”, ούτε βαρύκοη. Στάθμισε τα δεδομένα και έλαβε μια σεβαστή και αποδεκτή απόφαση…».

Στο δημοσίευμα ο συνήγορός του μίλησε και για τη σχέση με τον καταζητούμενο αδερφό του Βασίλη Παλαιοκώστα, λέγοντας πως: «Δεν έχουν ιδωθεί φυσικά τα τελευταία 16 χρόνια που ήταν φυλακισμένος ο Νίκος. Μπορεί και να μην έχει μιλήσει μαζί του. Αλλά, ας αφήσουμε εδώ την κουβέντα, γιατί πρόκειται για ένα πολύ λεπτό ζήτημα και δεν χωράνε τρίτοι ανάμεσα σ’ έναν καταζητούμενο κι έναν φυλακισμένο αδερφό…».

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: Χτυπούσε τη γυναίκα του με μένος μπροστά στο ίδιο τους το παιδί

Απεργία εκπαιδευτικών: Αγωγή Κεραμέως και κατά της ΑΔΕΔΥ

Ζαούτης: Αναμένεται έγκριση για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 11:53