search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 03:37
MENU CLOSE

Γιατί η κυβέρνηση φοβάται τα ακραία καιρικά φαινόμενα – Επικοινωνιακό σιωπητήριο για την Βόρεια Εύβοια

11.10.2021 07:00
Plimires_new

Οι οικονομικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης βάση των οποίων το Μέγαρο Μαξίμου ευελπιστούσε να αντιστρέψει το κλίμα στην κοινωνία κινδυνεύουν να θαφτούν κάτω από τις λάσπες των εκτάκτων καιρικών φαινομένων.

Το γεγονός ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα ξεκίνησαν σχετικά νωρίς να πλήττουν την χώρα -η οποία βγαίνει τραυματισμένη από ένα δύσκολο καλοκαίρι πυρκαγιών- έχει προβληματίσει ιδιαίτερα το Μέγαρο Μαξίμου, δεδομένου ότι  οι οποίοι προγραμματισμοί του οικονομικού επιτελείου για παροχές τινάζονται στον αέρα.

Παροχές που όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, η κυβέρνηση τις έχει ανάγκη, καθώς η χώρα βγαίνει από ένα πολύ δύσκολο lockdown με τους πολίτες και τις επιχειρήσεις να αναζητούν λύση στα προβλήματα τους.

Όπως λένε μάλιστα κυβερνητικοί παράγοντες η αύξηση των επιδοτήσεων στην ενέργεια, μαζί με τα έκτακτα κονδύλια στις περιοχές που βιώνουν τα ακραία καιρικά  φαινόμενα (χθες ανακοινώθηκε έκτακτη επιδότηση 20 εκατομμυρίων ευρώ για την Βόρεια Εύβοια), δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αλλαγή της οικονομικής πολιτικής.

Κι ενώ τα νούμερα φαίνεται να μην βγαίνουν στο οικονομικό επιτελείο, η κυβέρνηση επιχειρεί να διαχειριστεί επικοινωνιακά το θέμα των πλημμυρών της Βόρειας Εύβοιας, θεωρώντας ότι βάζοντας τα προβλήματα κάτω από το χάλι αυτά παύουν να υπάρχουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Μέγαρο Μαξίμου ζήτησε από τα φιλικά της ΜΜΕ να μη «ανεβάσουν» το θέμα, ενώ την ίδια στιγμή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας επιχείρησε να αποσυνδέσει τις καταστροφικές πλημμύρες στην περιοχή, από τις φωτιές του καλοκαιριού.

«Οι ζημιές είναι χαμηλά προς τη θάλασσα, μη συνδέουμε τις ζημιές κοντά στη θάλασσα με τα καμένα» υποστήριξε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, πυροδοτώντας με αυτό τον τρόπο, για μια ακόμη φορά,  την αντιπαράθεση με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ίδια στιγμή πάντως, ο δήμαρχος Μαντουδίου κατήγγειλε ότι μόλις το 10% των απαιτούμενων αντιπλημμυρικών έργων έχει προχωρήσει, ενώ και άλλα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης έκαναν εκκλήσεις για βοήθεια, καθώς δεκάδες πολίτες εγκλωβίστηκαν.

Φυσικά το ερώτημα που προκύπτει από τη στάση της κυβέρνησης, είναι το πως μπορεί κάποιος να υποβαθμίσει μια είδηση που έχει να κάνει με φυσική καταστροφή, ειδικά όταν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε, ότι την ώρα που ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών προσπαθούσε να διαχειριστεί επικοινωνιακά το θέμα, στην περιοχή έφτανε ειδικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιο για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, αλλά και τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Τουρνά, προκειμένου να συντονίσουν το  έργο της τοπικής αυτοδιοίκησης στις περιοχές που επλήγησαν από την ισχυρή βροχόπτωση.

Διαβάστε επίσης:

Άνοιξε η πλατφόρμα για την 3η δόση – Ποιοι πρέπει να το κάνουν, πώς θα κλείσουν ραντεβού

Κορωνοπάρτι: Πρόστιμο 50.000 ευρώ σε 46χρονη για με 100 άτομα στην Θεσσαλονίκη

Ηλίας Μόσιαλος: «Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε για πάρα πολλά χρόνια με τον ιό» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42