search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 11:42
MENU CLOSE

Κακοκαιρία «Αθηνά»: 700 χιλιοστά βροχής σε 72 ώρες στο Ανατολικό Πήλιο (Photo | Video)

10.10.2021 15:26
Pilio_new

Τις πληγές του μετρά το Ανατολικό Πήλιο, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Αθηνά» που έφερε βροχοπτώσεις, κατολισθήσεις και πτώσεις δέντρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr, αυτή την ώρα γίνεται καταμέτρηση των ζημιών από κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας και της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Στην περιοχή βρίσκονται τόσο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, όσο και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Δείτε τι άφησε πίσω της η «Αθηνά»:


700 χιλιοστά βροχής σε 72 ώρες

Η κακοκαιρία «Αθηνά» επηρεάζει πολλές περιοχές της χώρας με βροχές και καταιγίδες για τέταρτη διαδοχική ημέρα σήμερα και με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά. Σημαντικά προβλήματα έχουν προκληθεί σε περιοχές της Βόρειας Εύβοιας που επλήγησαν από τις μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού, καθώς και στο Ανατολικό Πήλιο όπου τα φαινόμενα παρουσιάζουν πολύ μεγάλη διάρκεια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το απόγευμα της Πέμπτης 7/10 έως το απόγευμα τις Κυριακής 10/10, ο αθροιστικός υετός που έχει καταγραφεί στη Ζαγορά Πηλίου μέσα σε 72 ώρες, ξεπερνά τα 700 χιλιοστά (τα 473 στις 9/10 και έως το απόγευμα σήμερα), ύψος βροχής σχεδόν διπλάσιο από το ετήσιο ύψος βροχόπτωσης της Αθήνας.

Τόσο στο Πήλιο, όσο και στη Βόρεια Εύβοια, τα ισχυρά φαινόμενα παρουσιάζουν έντονη τοπικότητα. Η τοπικότητα των φαινομένων έχει αποτυπωθεί ξεκάθαρα στο Πήλιο, κάτι που όμως δεν έχει επιτευχθεί στη Βόρεια Εύβοια, καθώς στις εκτάσεις που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, λειτουργούν μόνο τρεις μετεωρολογικοί σταθμοί.

Διαβάστε επίσης:

Βόρεια Εύβοια: Βιβλική καταστροφή – Πλημμύρισαν περισσότερα από 200 σπίτια – Κόπηκαν δρόμοι (Videos)

Άνγκελα Μέρκελ: Επίσκεψη στην Ελλάδα πριν αποχωρήσει από την Καγκελαρία

Μητσοτάκης: Ποδηλατάδα στο Ακρωτήρι Χανίων και επίσκεψη στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδας (Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 11:42