search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:56
MENU CLOSE

Άνγκελα Μέρκελ: Επίσκεψη στην Ελλάδα πριν αποχωρήσει από την Καγκελαρία

10.10.2021 15:05
Aggela Merkel_new

Την Αθήνα πρόκειται να επισκεπτεί σύντομα η Άνγκελα Μέρκελ, σε ένα από τα τελευταία ταξίδια της πριν αποχωρήσει από το θεσμικό της ρόλο.

Όπως τονίζει η «Καθημερινή», ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με την απερχόμενη Γερμανίδα Καγκελάριο στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στη Σλοβενία και της έκανε τη σχετική πρόσκληρη, την οποία εκείνη αποδέχθηκε αμέσως.

Για την ώρα δεν έχει οριστεί κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία άφιξης της Μέρκελ αλλά όπως όλα δείχνουν κάτι τέτοιο θα γίνει μέσα στην εβδομάδα.

Πέρα από την πρακτική διάσταση της επίσκεψης Μέρκελ, η οποία μέχρι τον οριστικό σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία παραμένει Καγκελάριος και αποτελεί επίσημο ετέρο της Ελλάδας, υπάρχει και ένα συμβολικό στοιχείο καθώς η θητεία της Μέρκελ συμβάδισε με τα χρόνια της ελληνικής οικονομικής κρίσης και ο αποχαιρετισμός της μπορεί να εκληφθεί και υπό αυτό το πρίσμα.

Διαβάστε επίσης:

Κουρτς: Το «παιδί – θαύμα», το σκάνδαλο και η πτώση – Το παρασκήνιο της παραίτησης

Τσίπρας: Στην Αυστρία οι θεσμοί λειτούργησαν, στην Ελλάδα εκκωφαντική σιωπή

Βόρεια Εύβοια: Νέα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις που «χτυπήθηκαν» από την «Αθηνά»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:55