search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:08
MENU CLOSE

Γερμανικές εκλογές: Η Μέρκελ βούρκωσε μπροστά στις κάμερες (Video)

27.09.2021 19:04
merkel-new

Εμφανώς συγκινημένη εμφανίστηκε η Άνγκελα Μέρκελ το βράδυ των γερμανικών εκλογών, καθώς αποχαιρετά την καγκελαρία μετά από 16 χρόνια.

Η «Σιδηρά Κυρία» παρακολούθησε την εκλογική διαδικασία στην έδρα της CDU στο Βερολίνο, μαζί με άλλα στελέχη του κόμματος, ενώ κάποια στιγμή η κάμερα την έπιασε να βουρκώνει.

Τα τελικά αποτελέσματα

Το SPD συγκεντρώνει το 25,7% των ψήφων, το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει καταγράψει εδώ και πολλά χρόνια, ενώ τα CDU/CSU έλαβαν 24,1% (-8,9% σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές), σημείωσαν με άλλα λόγια τη χειρότερη επίδοση στην ιστορία τους, έπειτα από 16 χρόνια στην κυβέρνηση.

Οι Πράσινοι καταγράφουν το υψηλότερο ποσοστό από ιδρύσεως του κόμματος, εξασφαλίζουν το 14,8% των ψήφων και αναδεικνύονται σε τρίτη δύναμη της Μπούντεσταγκ, της ομοσπονδιακής κάτω Βουλής.

Το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) βελτιώνει τη θέση του, συγκεντρώνοντας το 11,5% των ψήφων. Το ξενοφοβικό, ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) πέφτει από την τρίτη στην πέμπτη θέση, με το 10,3% των ψήφων. Το κόμμα Η Αριστερά πέφτει στο 4,9%.

Διαβάστε επίσης

Τέλος τα σχέδια για το «Instagram Kids»

Γερμανικές Εκλογές: Πράσινοι και Φιλελεύθεροι «βγάζουν» καγκελάριο

Κάρολος και Νταϊάνα: Και οι δυο ήταν «ατακτούληδες» – Είχαν εξωσυζυγικές σχέσεις και απατούσαν ο ένας τον άλλον

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:07