search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 21:22
MENU CLOSE

«Πανηγυρίζουν» στον ΣΥΡΙΖΑ για την Εξεταστική – Βλέπουν απομόνωση Μητσοτάκη

12.10.2021 10:23
Untitled design

Πανηγυρίζει η Κουμουνδούρου για την θετική ανταπόκριση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην πρόταση για την Σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις λίστες Πέτσα και την δημοσκοπική εταιρεία Opinion Poll.

Ειδικότερα, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜΕΡΑ25, είπαν «ναι» σε σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής «για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος». Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά τις 120 ψήφους, κι επομένως «περνάει» απ’ τη Βουλή. Σε απάντηση η ΝΔ αναμένεται ότι θα επεκτείνει το χρονικό διάστημα διερεύνησης προς τα πίσω, δηλαδή προς το 2015 προκειμένου να συμπεριλάβει τα «έργα και ημέρες» της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Στον ΣΥΡΙΖΑ πάντως «τρίβουν τα χέρια» τους καθώς θεωρούν ότι η κίνηση «τους βγήκε», με την κυβέρνηση να εμφανίζεται απομονωμένη ενώ στον αντίποδα, αναφέρουν, πως ο Αλέξης Τσίπρας «εμφανίζεται ηγέτης του συνόλου της αντιπολίτευσης» αφού αυτή συσπειρώνεται γύρω από την πρωτοβουλία του παρά τις διαφορές των κομμάτων μεταξύ τους και τους επιμέρους λόγους που επικαλείται το κάθε ένα απ’ αυτά για την στήριξη της Εξεταστικής.

Είναι ενδιαφέρον πώς στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι αυτή η εξέλιξη «επιβεβαιώνει πως το πάλαι ποτέ αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο στο οποίο είχε βασιστεί ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν υπάρχει πλέον, αλλά έχει αφήσει τη θέση του σε ένα αντικυβερνητικό – αντιμητσοτακικό μέτωπο».

Ειδικά ως προς τα ΜΜΕ θεωρούν ότι «η χειραγώγηση του Τύπου και της ενημέρωσης από την κυβέρνηση είναι πανθομολογούμενη στη κοινή γνώμη» ως εκ τούτου το αίτημα να σταματήσει αυτή η πρακτική «λαμβάνει συντριπτική αποδοχή σε κοινωνικό επίπεδο» εξ ου και η στάση των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Την ίδια ώρα, λένε, ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρνει να πρωτοστατήσει σε πρωτοβουλίες για διαφάνεια και έλεγχο και προσθέτουν πως «μπορεί  στο κοινοβούλιο να είναι οριακά πλειοψηφική η κυβερνητική θέση και στάση στο εν λόγω θέμα, αλλά στη κοινωνία είναι συντριπτικά μειοψηφική».

Σε ό,τι αφορά την πρόταση για Εξεταστική, πιο συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να εξεταστούν

·       τα κριτήρια βάσει των οποίων δόθηκαν περί τα 42 εκ. ευρώ σε ΜΜΕ, από τις λίστες Πέτσα 1 και 2,

·       η αποτυχημένη εκ του αποτελέσματος εμβολιαστική καμπάνια του Υπουργείου Υγείας,

·       η χρηματοδότηση της EnterpriseGreece για τη διεθνή καμπάνια προβολής της κυβέρνησης, καθώς και

·       η χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα του ιδιοκτήτη δημοσκοπικής εταιρείας OpinionPoll, τα αποτελέσματα της οποίας έχει αρνηθεί να ελέγξει η κυβερνητική πλειοψηφία στο πλαίσιο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, παρά το αίτημα και τα ατράνταχτα σχετικά στοιχεία που προσκόμισε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνδέει επισήμως το αίτημά του και την πρότασή του με τις εξελίξεις στην Αυστρία:

«Μετά το σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε στην Αυστρία, όπου αποκαλύφθηκε ότι ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κούρτς, που πριν λίγους μήνες βραβεύθηκε για την Ελευθερία των ΜΜΕ με ειδική τιμητική ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη σχετική εκδήλωση, χρηματοδοτούσε φίλια ΜΜΕ προκειμένου να λαμβάνει ως αντάλλαγμα θετικά άρθρα και ευνοϊκές δημοσκοπήσεις, και ιδίως μετά τον εξαναγκασμό του σε παραίτηση, αναδεικνύεται εκ νέου η απαξίωση της οποίας τυγχάνουν τέτοιες πρακτικές από την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη και από τους θεσμούς».

Διαβάστε επίσης:

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κατά Marc: «Ο Γεράκης δουλεύει για το Μαξίμου»

Υπέρ της ελληνογαλλικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ (πίνακας)

Ο Μητσοτάκης και οι Υπουργοί του πιάσανε τα… φτυάρια (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 21:21