search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:05
MENU CLOSE

Μύκονος: Οι πλειστηριασμοί χτυπούν και τα «παλιά τζάκια»: Εγγονή του Ιωάννη Μεταξά χάνει 77 στρέμματα

13.10.2021 19:52
Μύκονος: Ανησυχία για τα κρούσματα - Εκτάκτως κλιμάκιο του ΕΟΔΥ  - Media

Ακόμα και οικογένειες που ανήκουν στα πιο μεγάλα και παλιά «τζάκια» της χώρας φαίνεται ότι χτυπά η κρίση.

Σε δύο τετοια «τζάκια» και συγκεκριμένα σε εταιρείες των οικογενειών Περρωτή και Σαραντόπουλου ανήκει εκταση-φιλέτο 77 στρεμμάτων στη Μύκονο στη θέση Κούνδουρος – Ακρωτήρι Αγράρι, το οποίο εκπλειστηριάζεται στις 23 Φεβρουαρίου, με τιμή πρώτης προσφοράς 8,3 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για από κοινού επένδυση των οικογενειών Περρωτή και Σαραντόπουλου στο Νησί των Ανέμων, η οποία, όπως προκύπτει από τις εξελίξεις, δεν είχε και την καλύτερη τύχη.

Η ιστορία ξεκινά το 2007, δηλαδή λίγο προτού η χώρα εισέλθει στη μακρά περιπέτεια της οικονομικής κρίσης, όταν τα αδέλφια Γιάννης, Αθανάσιος (Νάσος) και Δημήτρης-Ευγένιος Περρωτής, καθώς και ο Κωνσταντίνος Σαραντόπουλος (της Κυλινδρόμυλοι Σαραντόπουλος) προχώρησαν στη σύσταση τριών εταιρειών τουριστικών, ξενοδοχειακών, αναπτυξιακών, οικοδομικών και κτηματικών υπηρεσιών με τις επωνυμίες Εκτακτον 1, Εκτακτον 2 και Εκτακτον 3.

Και οι τρεις εταιρείες συστάθηκαν στις 23 Ιουλίου του 2007 με έδρα στη Σέκερη 4 στην Αθήνα. Λίγες ημέρες αργότερα, στις 30 Ιουλίου, συμφωνήθηκε η σύναψη κοινών ομολογιακών δανείων, ύψους 7,24 εκατ. και 3,76 εκατ. ευρώ. Την επομένη, στις 31 Ιουλίου, μέσω των εταιρειών αυτών έγινε η εξαγορά επτά οικοπέδων που βρίσκονται στη θέση Κούνδουρος – Ακρωτήρι Αγράρι της Μυκόνου και ανήκαν στη γνωστή κατασκευαστική εταιρεία ΕΚΕΡ Α.Ε. Η έκταση αποκτήθηκε προφανώς με επενδυτική στόχευση, ωστόσο είτε εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, είτε για άλλους λόγους δεν προχώρησε κανένα σχέδιο αξιοποίησης.

Κάπως έτσι τα δάνεια «χτύπησαν», φτάσαμε στις κατασχέσεις που έγιναν φέτος στις 19 Ιουλίου και στους πλειστηριασμούς που έχουν προγραμματιστεί για τις 23 Φεβρουαρίου του 2022, με συνολική τιμή πρώτης προσφοράς 8,287 εκατ. ευρώ. Οφειλέτριες στους επτά πλειστηριασμούς είναι οι εταιρείες Εκτακτον, ενώ οι Κωνσταντίνος Σαραντόπουλος, Γιάννης και Δημήτριος-Ευγένιος Περρωτής νομιμοποιούνται παθητικά -σε διαφορετικό βαθμό, κατά περίπτωση- ως τρίτοι κύριοι των ενυπόθηκων ακινήτων, δεδομένου ότι χορήγησαν υποθήκες (τον Σεπτέμβριο του 2009) ποσού 9,412 εκατ. και 4,888 εκατ. ευρώ προς εξασφάλιση των απαιτήσεων κατά των εταιρικών σχημάτων. Σημειώνεται ότι για καθένα από τα επτά ακίνητα υπάρχει διαφορετική σχέση κυριότητας μεταξύ των συνεταίρων.

MYKONOS_FILLETA_4_2

Από αριστερα: Τα αδέλφια Γιάννης και Νάσος Περρωτής δραστηριοποιούνται στην αγορά του real estate. Ο πατέρας τους Αριστομένης καταγόταν από πολιτική οικογένεια και διετέλεσε και ο ίδιος υφυπουργός και βουλευτής. Η μητέρα τους Ιωάννα Φωκά-Μεταξά, κόρη του Ευγένιου Φωκά, καθηγητή Ιατρικής και πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και εγγονή του Ιωάννη Μεταξά. Δηλώνει αρχαιολόγος, συγγραφέας και μεσίτρια

Διαβάστε επίσης:

Ευάγγελος Μυτιληναίος: «Η ενεργειακή κρίση που βιώνουμε είναι η πρώτη εκ των πολλών που έρχονται»

Μπουρλά: Οι επενδύσεις της Pfizer στην Ελλάδα αλλάζουν τελείως το παιχνίδι

Έρχεται δύσκολος χειμώνας με «εκτίναξη» της τιμής πετρελαίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:05