search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:06
MENU CLOSE

Squid Game: Έσπασε όλα τα ρεκόρ του Netflix – Κορυφή τηλεθεάσεων για τον πρώτο μήνα

13.10.2021 13:59
squid game

Συνεχίζει την σαρωτική του πορεία το νοτιοκορεάτικο δράμα επιβίωσης Squid Game, καθώς σύμφωνα με την παγκόσμια πλατφόρμα Netflix, είναι πια η πιο δημοφιλής σειρά καταφέρνοντας να συγκεντρώσει 111 εκατομμύρια θεάσεις τις πρώτες 28 ημέρες.

Στη δεύτερη θέση άφησε το δράμα εποχής «Bridgerton», το οποίο παρακολούθησαν 82 εκατομμύρια τον πρώτο μήνα.

Γιατί τέτοια επιτυχία

Η δημοφιλής σειρά διηγείται την ιστορία 456 καταχρεωμένων και απελπισμένων αθρώπων οι οποίοι δέχονται να παίξουν μια σειρά παιδικών παιχνιδιών με τίμημα τη ζωή τους, για να κερδίσουν το μυθικό ποσό των 45,6 δισεκ. Κορεάτικων Γουάν (33 εκατ. ευρώ).

Πολλοί κριτικοί συμφωνούν ότι σειρά περιγράφει το σκληρό πρόσωπο του καπιταλισμού, τις τεράστιες κοινωνικές ανισότητες, την εμπορευματοποίηση των πάντων ακόμη και της ανθρώπινης ζωής, σε συνδυασμό με μία προσεκτική και πρωτότυπη σκηνοθεσία  με έντονο σασπένς μέχρι την τελευταία στιγμή.

Ο σκηνοθέτης της σειράς Χουάνγκ Τόνγκ δήλωσε πως εμπνεύστηκε από τα ιαπωνικά κόμικς επιβίωσης Battle Royale,  Liar Game: Reborn και Gambling Apocalypse: Kaiji.

Διαβάστε επίσης

The Voice: Το δώρο του Ατζούν στους κριτές (video)

Δραγούμη: Δέχτηκα παρενόχληση στα 12 από έμπιστο φίλο των γονιών μου (Video)

Mαρίνα Πατούλη: «Αυτά με συνδέουν με τον Γιώργο Πατούλη» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:06