search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:32
MENU CLOSE

Το παιχνίδι του καλαμαριού: Πώς θα ήταν οι δοκιμασίες στην Ελλάδα;

07.10.2021 16:15
paixnidi_klamariou-new

Αυτή τη στιγμή η Νο 1 σειρά στο Netflix είναι το «παιχνίδι του καλαμαριού» (Squid Game). Είναι μια εξαιρετικά βίαιη σειρά με συνεχόμενες δολοφονίες και διαδραματίζεται στη Σεούλ αλλά κυρίως σε ένα άγνωστο νησί κοντά στη Σεούλ, όπου 456 άνθρωποι καλούνται να αντιμετωπίσουν 6 δοκιμασίες και όποιος τα καταφέρει θα είναι ο νικητής ενός απίστευτου χρηματικού επάθλου.


Υπάρχει μια λεπτομέρεια όμως. Όποιος χάνει στις δοκιμασίες – παιχνίδια, χάνει και τη ζωή του. Εκτελείται αμέσως από τους κριτές που φοράνε μια ροζ φόρμα και περιφέρονται ανάμεσα στους παίκτες. Και εάν αναρωτιέστε γιατί δεν φεύγουν από το παιχνίδι αφού κινδυνεύουν να τους σκοτώσουν, σας λέμε ότι και οι 456 παίκτες είναι άνδρες και γυναίκες που έχουν τεράστια χρέη στην προηγούμενη ζωή τους, έχουν μπει εκεί οικειοθελώς με σκοπό να κερδίσουν και να ξεχρεώσουν.


Οι δοκιμασίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι παίκτες στη σειρά, είναι παραλλαγή των παραδοσιακών Κορεάτικων παιχνιδιών, όπως βόλοι, αγαλματάκια ακούνητα, το παιχνίδι του καλαμαριού, διελκυστίνδα, κουτσό κ.α Όποιος χάνει όμως δεν γυρνάει σπίτι. Όποιος χάνει πεθαίνει.


Είναι μια σειρά που έχει προκαλέσει φρενίτιδα στους θεατές του Netflix και όποιος την έχει δει μιλάει με τα καλύτερα λόγια. Τι θα γινόταν όμως εάν η σειρά ήταν γυρισμένη με παραδοσιακά ελληνικά παιχνίδια; Λίγο τραβηγμένο αλλά ας δούμε ποια παιχνίδια θα μπορούσαν να είναι και δοκιμασίες.


Αγαλματάκια ακούνητα: Μοιάζει με την πρώτη δοκιμασία της ταινίας με την κούκλα. Θα μπορούσε να παιχτεί και εδώ με τους ίδιους κανόνες.


Μήλα: Το κλασσικό παιχνίδι. Θα μπορούσε να παίζεται με τον εξής κανόνα. Όποιος πιάσει την μπάλα και πάρει μήλο παίρνει ζωή ενώ σε όποιον πέσει η μπάλα εκτελείται. Το ίδιο και όποιον πετύχει η μπάλα.


Τυφλόμυγα: Ο παίκτης με τα δεμένα μάτια θα πρέπει να πιάσει κάποιον άλλον σε κλειστό χώρο αλλιώς εάν δεν τον πιάσει σε προκαθορισμένο χρόνο θα εκτελείται. Επίσης όποιος πιάνεται θα εκτελείται και εκείνος.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης για ελληνογαλλική συμφωνία: Η Ελλάδα γίνεται αποδέκτης και δυναμικός πάροχος ασφάλειας

Τσίπρας: Συναίνεση στο λάθος δεν θα δώσουμε- Η Συμφωνία κατοχυρώνει το δόγμα Γεραπετρίτη για τα 6ν.μ.

Πέτρος Φιλιππίδης: Την παραπομπή του σε δίκη για τρία κακουργήματα εισηγείται η εισαγγελέας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:32