search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 15:02
MENU CLOSE

Κακοκαιρία: Ο «Μπάλλος» σφυροκοπά τη Βόρεια Ελλάδα – Κλειστοί δρόμοι, εγκλωβισμένοι οδηγοί (Photos/Videos)

15.10.2021 20:51
egnatia-new

Τα δόντια της δείχνει η κακοκαιρία «Μπάλλος» στη Βόρεια Ελλάδα τις τελευταίες ώρες με δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς πολιτών σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, διακοπή κυκλοφορίας στους δρόμους και συσσώρευση υδάτων.

Στο Ζαλγκιβέρι ζητήθηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής προκειμένου να απεγκλωβιστούν από τα σπίτια τους τέσσερις άνθρωποι και να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο.

Παράλληλα, έχει υπερχειλίσει ο  ποταμός Ανθεμούντας με αποτέλεσμα τεράστιο μποτιλιάρισμα στην περιοχή καθώς πλημμύρισε ο δρόμος αεροδρομίου – Περαίας. Οι προσπάθειες των αρχών εντείνονται με τα μηχανήματα του δήμου Θέρμης (φορτηγά και γκρέιντερ) να προσπαθούν να απομακρύνουν από το ποτάμι τα φερτά υλικά, προκειμένου να περάσουν τα νερά από κάτω και να ανοίξει εκ νέου ο δρόμος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία η κυκλοφορία έχει διακοπεί στα εξής σημεία:

-στο 90ο χλμ. Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη
-στο 14ο χλμ επαρχιακής οδού Ρεντίνας-Λαγκαδά δήμου Βόλβης
-στην επαρχιακή οδό Λαγκαδά-Βόλβης, ύψος Ευαγγελισμού δήμου Βόλβης
-στο 380 χλμ Εγνατίας Οδού, ρεύμα προς Θεσσαλονίκη
-στην Επ. Οδό Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, από τον κόμβο Αεροδρομίου έως τον κόμβο Ρυσίου.

Οι κάτοικοι έλαβαν, νωρίτερα, έκτακτη ειδοποίηση από την Πολιτική Προστασία και το 112 για να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε Χαλκιδική, Λαγκαδά και Βόλβη.



Όσο για την Εγνατία, σύμφωνα με  τον δήμαρχο Βόλβης, Διαμαντή Λιάμα στο GRTimes, «η κυκλοφορία στο σημείο λίγο πριν τη Μικρή Βόλβη, έχει διακοπεί, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για εγκλωβισμένους οδηγούς».
Το πρόβλημα όπως είπε ο δήμαρχος, «οφείλεται στους μεγάλους όγκους νερού που κατεβαίνουν από τον ορεινό όγκο Κερδυλλίων και έχουν δημιουργήσει χειμάρρους».

Η Τροχαία βρίσκεται επιτόπου και προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε συνολικά 247 κλήσεις, μετά την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και κατά τόπους ισχυρών ανέμων στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, από τις 07:00 έως τις 18:00, της Παρασκευής.

Την ίδια ώρα σε κατάσταση ετοιμότητας έχει τεθεί ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, Δημήτρη Πέτροβιτς. Λόγω της αναμενόμενης επιδείνωσης του καιρού από το βράδυ της Παρασκευής  στην περιοχή της Θράκης, η Π.Ε. Έβρου αλλά και η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας συνιστούν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες.

Διαβάστε επίσης:

Χαλάνδρι: Διακοπή κυκλοφορίας σε δρόμο λόγω καθίζησης

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Βροχή τριπλάσια από κάθε Οκτώβριο μέσα σε δύο μέρες στην Αττική

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ξεχάστε το «Ασημένιο Βέλος» – Με 160χλμ θα τρέχουν οι νέοι συρμοί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 14:57