search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:35
MENU CLOSE

Bitcoin: Πήρε ώθηση με το ξεκίνημα του ETF – Σε νέο ιστορικό υψηλό

20.10.2021 17:44
bitcoin_new

Το ντεμπούτο του πρώτου αμερικάνικου Βitcoin ETF στις αγορές, ενός ομολόγου δηλαδή που η τιμή του διαπραγματεύεται καθημερινά στο χρηματιστήριο και συνδέεται με την πορεία του κρυπτονομίσματος έδωσε νέα ώθηση στο bitcoin με αποτέλεσμα να ανέλθει σε νέα υψηλά επίπεδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το bitcoin ETF κατάφερε μέσα σε μόλις μία ημέρα να γίνει το δεύτερο πιο «περιζήτητο» fund για συναλλαγές στην ιστορία της αγοράς.

Αναλυτικότερα, το απόγευμα της Τετάρτης το δημοφιλές κρυπτονόμισμα κατέγραφε κέρδη 3,48% και διαμορφωνόταν στα 66.148 δολάρια, ξεπερνώντας το ιστορικό υψηλό των 64.895 δολαρίων του Απριλίου.

Το νέο ρεκόρ του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά την πρεμιέρα του ProShares Bitcoin Strategy ETF στην αμερικανική αγορά, κατά την οποία το «BITO» -όπως ονομάζεται το αμοιβαίο κεφάλαιο που συνδέεται με το δημοφιλές κρυπτονόμισμα- κατέγραψε κέρδη άνω του 4,5% στα 41,94 δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως περισσότερες από 24 εκατ. μετοχές άλλαξαν χέρια κατά την πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσης του ProShares Bitcoin Strategy ETF στην αγορά, με την αξία των συναλλαγών να ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, τα σχόλια από αρκετούς «παίκτες» της αγοράς σχετικά με το Bitcoin και εν γένει την αγορά των κρυπτονομισμάτων δίνει επιπλέον ώθηση στους αγοραστές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι δηλώσεις του τον Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Πολ Τούντορ Τζόουνς, ιδρυτή και επικεφαλής της Tudor Investment Corporation, να τονίζει πως «τα κρυπτονομίσματα είναι η επένδυση που προτιμά περισσότερο αυτή τη στιγμή έναντι του χρυσού».

Κέρδη σημειώνουν και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, με το Ethereum να ενισχύεται κατά 3,09 στα 3.938 δολάρια, όπως και το Litecoin που κερδίζει 3,13% στα 192,5 δολάρια.

Άνοδο 1,76% καταγράφει και το Bitcoin Cash που βρίσκεται στα 622,15 δολάρια, ενώ το XRP ενισχύεται κατά 3,09% στα 1,12 δολάρια.

Διαβάστε επίσης:

Aκρίβεια: Στα ύψη η τιμή του ρυζιού – Τα πανάκριβα λιπάσματα την… «εκτόξευσαν»

Επίδομα θέρμανσης: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Τι είπε ο Σκυλακάκης (Videos)

Black Friday: Πότε «πέφτει» φέτος – Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:35