search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:53
MENU CLOSE

Μπισκότα με ταχίνι, νιφάδες αλατιού και κομμάτια σοκολάτας

21.10.2021 07:00
syntages_1

Η προσθήκη ταχινιού στα cookies προσθέτει μια πλούσια γεύση καρπών που θυμίζει χαλβά, ενώ οι νιφάδες αλατιού ενισχύουν τους γλυκούς και σοκολατένιους τόνους.

Υλικά για τη συνταγή

115 γραμμάρια βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

120 ml ταχίνι, καλά ανακατεμένο

200 γραμμάρια ζάχαρη

1 μεγάλο αυγό

1 κρόκο αυγού

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

150 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.

½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

230 γραμμάρια σταγόνες ή κομμάτια σοκολάτας

Νιφάδες αλατιού για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Στο μπολ του μίξερ με το εξάρτημα Κ, χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο, το ταχίνι και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να κρεμώσουν για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το αυγό, τον κρόκο αυγού και τη βανίλια και συνεχίστε το ανακάτεμα σε μέτρια ταχύτητα για άλλα 5 λεπτά. Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν και το αλάτι και ανακατέψτε τα καλά με ένα πιρούνι. Προσθέστε το μίγμα αλευριού στο μίγμα των αυγών σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν.

Με μια σπάτουλα, διπλώστε απαλά στη ζύμη, τις σταγόνες σοκολάτας. Η ζύμη θα πρέπει να είναι μαλακή. Τοποθετήστε τη στο ψυγείο για μερικές ώρες για να σφίξει. Πριν το ψήσιμο, προθερμάνετε το φούρνο στους 160ο C και στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Χρησιμοποιώντας ένα σκουπ παγωτού ή ένα μεγάλο κουτάλι, σχηματίστε περίπου 12 με 18 μπάλες ζύμης. Βάλτε τις σε απόσταση μεταξύ τους και ψήστε τα μπισκότα για 13 με 16 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά στις άκρες αλλά να είναι ανοιχτόχρωμα και μαλακά στο κέντρο τους. Αμέσως μόλις τα βγάλετε από το φούρνο, πασπαλίστε τα με τις νιφάδες αλατιού και αφήστε τα να κρυώσουν για 20 λεπτά σε μια σχάρα.

Διαβάστε επίσης

Ηλιόπιτα σφολιάτας με γέμιση πάστα ελιάς

Τάρτα με αχλάδια και σοκολάτα

Πολίτικη φασολάδα με παστουρμά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:52