search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:18
MENU CLOSE

Τάρτα με αχλάδια και σοκολάτα

19.10.2021 08:00
tarta new

Λαχταριστή και γρήγορη, η τάρτα αυτή έχει τραγανό περίβλημα που θρυμματίζεται στο δάγκωμα και μια βελούδινη καρδιά σοκολάτας που λιώνει στο στόμα. Ο συνδυασμός αυτός απογειώνεται με τη γλυκύτητα και το άρωμα των αχλαδιών.

Υλικά για τη συνταγή

Για τη ζύμη

285 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.

45 γραμμάρια σκόνη κακάο

165 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 μέτριο αυγό

2 μικροί κρόκοι αυγών

150 γραμμάρια ζάχαρη

½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 ½ κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

1 τσιμπιά αλάτι

Για τη γέμιση

250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα

250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

1-2 μεγάλα αχλάδια

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα της προτίμησής σας

Εκτέλεση

Πρώτα απ’ όλα ετοιμάστε τη ζύμη, χτυπώντας το μαλακωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια μέχρι να αφρίσουν.

Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας με το μίξερ σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες μίγμα.

Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν και το κακάο κοσκινισμένα και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και στη συνέχεια των χεριών σας, συμπιέστε τη ζύμη.

Πασπαλίστε τα χέρια σας με λίγο αλεύρι και ζυμώστε ελαφρά στον πάγκο, μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη που να αποκολλάται εύκολα από την επιφάνεια εργασίας.

Όταν είναι έτοιμη, καλύψτε τη μπάλα ζύμης με μια μεμβράνη και τοποθετήστε την στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει. Εντωμεταξύ ετοιμάστε τη γέμιση.

Βράστε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και ρίξτε μέσα τη σοκολάτα που έχετε ψιλοκόψει. Αφήστε την λίγα δευτερόλεπτα να λιώσει (εκτός φωτιάς το κατσαρολάκι) και ανακατέψτε την με ένα σύρμα. Μην την βάλετε στο ψυγείο αλλά αφήστε την σε θερμοκρασία δωματίου, ανακατεύοντάς την κάθε τόσο.

Σε 15 λεπτά περίπου θα είναι έτοιμη για χρήση. Ανοίξτε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός αλευρωμένου πλάστη και ρολάρετέ την πάνω σε μια αλευροβουτυρωμένη φόρμα τάρτας.

Στρώστε την καλά, καλύψτε τα πλαϊνά της ταρτιέρας προσεκτικά, τρυπήστε με ένα πιρούνι την επιφάνειά της, στρώστε από πάνω μια λαδόκολλα και βάλτε για βάρος φασόλια ή ρύζι.

Ψήστε την τάρτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 25 περίπου λεπτά, αφαιρέστε την λαδόκολλα με το βάρος και συνεχίστε για άλλα 5-6 λεπτά. Αφήστε την να κρυώσει εντελώς και κόψτε τα αχλάδια σε λεπτές φέτες.

Σε ένα κατσαρολάκι φέρτε σε βρασμό ½ ποτήρι νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα και μόλις κοχλάσει ρίξτε τα αχλάδια. Μαγειρέψτε τα για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Συναρμολογήστε την τάρτα, βάζοντας την γκανάζ σοκολάτας και στρώνοντας τα αχλάδια ακτινωτά.

Τέλος, ζεστάνετε τη μαρμελάδα και περιχύστε την με ένα κουταλάκι πάνω από τα αχλάδια για να τα γλασάρετε. Η τάρτα σας είναι έτοιμη να την απολαύσετε.

Διαβάστε επίσης

Μηλοπιτάκια τυλιγμένα σε τορτίγιες με κανελοζάχαρη

Πολίτικη φασολάδα με παστουρμά

Κομψοί κύκνοι με ζύμη σου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:17