search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:11
MENU CLOSE

Μηλοπιτάκια τυλιγμένα σε τορτίγιες με κανελοζάχαρη

15.10.2021 07:00
milopita new

Ένας διαφορετικός τρόπος για να γεμίσετε τις τορτίγιες, εμπνευσμένος από τα μεξικάνικα αλμυρά τσιμιτσάνγκας. Μπορεί να δοθεί και σαν γλυκό σνακ στο σχολικό καλαθάκι, παραλείποντας το σιρόπι και το καρύδια.

Υλικά για τη συνταγή

Για τη γέμιση

1 κιλό μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια 1,5 εκατοστού

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

1 ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια

Για τις τορτίγιες με κανελοζάχαρη

6 τορτίγιες αλευριού 20 εκατοστών

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο

5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική ανακατεμένη με 2 ½ κουταλάκια του γλυκού κανέλα

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Σιρόπι καραμέλας, ζεσταμένο ή μέλι

¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένα καρύδια

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160ο C και καλύψτε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Ζεστάνετε τις 2 κουταλιές βούτυρο και τα δύο είδη ζάχαρης σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους ή σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Όταν λιώσει η ζάχαρη και κοχλάσει το μίγμα, προσθέστε τα μήλα και την κανέλα. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν, αλλά να μην λιώσουν, για περίπου 13-14 λεπτά. Μεταφέρετε τη γέμιση σε ένα μπολ, για περίπου 30 λεπτά.

Μόλις κρυώσει, στραγγίστε τα μήλα σε ένα σουρωτήρι τοποθετημένο πάνω σε ένα μπολ. Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού με το στραγγισμένο χυμό μήλου και αφήστε τον στην άκρη. Εντωμεταξύ, ετοιμάστε τις τορτίγιες.

Αλείψτε κάθε τορτίγια με το λιωμένο βούτυρο και καλύψτε την επιφάνειά της καλά με το μίγμα κανελοζάχαρης, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας.

Αναποδογυρίστε την τορτίγια έτσι ώστε η πασπαλισμένη επιφάνεια να κοιτάζει προς τα κάτω. Βάλτε 1/2 φλιτζάνι από τη γέμιση πάνω στην τορτίγια, συγκεντρώνοντάς την στο ένα άκρο της. Ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας από το χυμό μήλου πάνω από τη γέμιση και πασπαλίστε με 1 ¼ έως 1 ½ κουταλιές ψιλοκομμένα καρύδια.

Διπλώστε τα πλαϊνά της και τυλίξτε την σε ρολό. Τοποθετήστε την με την ραφή προς τα κάτω στο ταψί με τη λαδόκολλα. Επαναλάβετε το ίδιο με τις υπόλοιπες. Ψήστε τις για 10 λεπτά και σερβίρετέ τις ζεστές με λίγο σιρόπι καραμέλας ή μέλι και ψιλοκομμένα καρύδια .

Συμβουλή

Η αυθεντική μεξικάνικη συνταγή απαιτεί τηγάνισμα της τορτίγιας με τη γέμιση και ρολάρισμά της μέσα στην κανελοζάχαρη αλλά εδώ προτιμήθηκε μια λίγο πιο υγιεινή εκδοχή.

Διαβάστε επίσης


Κομψοί κύκνοι με ζύμη σου

Εύκολη, «πλεκτή» μηλόπιτα, για αρχάριους

Σούπα «παντρεμένη» Ιταλοαμερικάνικη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:11