search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 03:25
MENU CLOSE

Εύκολη, «πλεκτή» μηλόπιτα, για αρχάριους

07.10.2021 07:00
Σχέδιο χωρίς τίτλο (2)

Μια παραδοσιακή αμερικάνικη συνταγή, για αρχάριους και με λίγα υλικά, για να παρασκευάσετε ένα παραδοσιακό γλυκό που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Μην ξεχάσετε να συνοδέψετε την πεντανόστιμη μηλόπιτά σας με μια μπάλα παγωτό βανίλια.

Υλικά για τη συνταγή

Για τη ζύμη

4 φλιτζάνια αλεύρι γ.ο.χ.

¾ φλιτζανιού ζάχαρη κρυσταλλική

300 γραμμάρια βούτυρο, κρύο, σε κύβους

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 αυγό

Μια πρέζα αλάτι

Λίγο ξύσμα λεμόνι (προαιρετικά)

Για τη γέμιση

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

6 μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους

¼ φλιτζανιού ζάχαρη καστανή

1 κουταλιά της σούπας σκόνη κανέλα

½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρδαμο

1 αυγό για το γυάλισμα

Εκτέλεση:

Αρχικά προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C και προετοιμάστε τη φόρμα – ταρτιέρα που θα χρησιμοποιήσετε, αλευροβουτυρώνοντάς την. Για να ετοιμάσετε τη ζύμη βάλτε όλα τα υλικά σε έναν επεξεργαστή (πολυκόφτη) ή ζυμώστε ελαφρά με τα ακροδάκτυλά σας, μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Αδειάστε τη ζύμη στον ελαφρά αλευρωμένο πάγκο σας, ζυμώστε ελαφρά, αν έχετε χρησιμοποιήσει τον επεξεργαστή και σχηματίστε μια μπάλα. Τυλίξτε τη μπάλα με μεμβράνη και τοποθετήστε την στο ψυγείο για 10 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη, κρατήστε ένα μικρό κομμάτι για τη διακόσμηση και την υπόλοιπη ανοίξτε την με τη βοήθεια του πλάστη και στρώστε την στην προετοιμασμένη ταρτιέρα. Προσέξτε, να καλύπτει και τα πλαϊνά τοιχώματα της φόρμας και κόψτε ότι περισσεύει, βάζοντάς το κι αυτό στην άκρη για το στόλισμα. Τρυπήστε με ένα πιρούνι τη βάση σε μερικά σημεία. Εντωμεταξύ σε ένα τηγανάκι σε μέτρια φωτιά ζεστάνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα μήλα. Βάλτε τη ζάχαρη, συνεχίστε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ή μέχρι να μειωθούν τα υγρά που θα βγάλουν τα μήλα. Πασπαλίστε με την κανέλα και το κάρδαμο και αφήστε τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει. Μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, αδειάστε την γέμιση πάνω στη ζύμη, ισιώστε την επιφάνεια και καλύψτε με την υπόλοιπη ζύμη που έχετε φυλάξει, σταυρωτά σε λωρίδες (πλεκτή) ή με το σχέδιο που επιθυμείτε. Αλείψτε την επιφάνεια με το αυγό και ψήστε την πίτα για 40-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη. Σερβίρετε και απολαύστε με μια μπάλα παγωτό.

Διαβάστε επίσης:

Σούπα «παντρεμένη» Ιταλοαμερικάνικη

Τρουφάκια με ζαχαρούχο και μπισκότα τύπου oreo

Βίδες με πέστο λιαστής ντομάτας και μοτσαρέλα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58