search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:46
MENU CLOSE

Δένδιας από Τρίπολη: Η Ελλάδα επιστρέφει στη Λιβύη παρά τις προσπάθειες της Τουρκίας

21.10.2021 16:16
dendias-new

Το μήνυμα πως η Ελλάδα σήμερα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Τουρκίας, επιστρέφει στη διαδικασία ομαλοποίησης στη Λιβύη, εκπέμπει με δήλωσή του από την πρωτεύουσα της χώρας, Τρίπολη, μετά το πέρας της Υπουργικής Συνόδου «Libya Stabilization Initiative», ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Περαιτέρω, υπογραμμίζει πως η Ελλάδα επιστρέφει σε αυτήν τη διαδικασία για να βοηθήσει, χωρίς την παραμικρή υστεροβουλία. «Να βοηθήσει να δημιουργηθεί μια κατάσταση, η οποία να βελτιώνει την καθημερινότητα του λιβυκού λαού, της λιβυκής κοινωνίας, την επιστροφή στην ομαλότητα» εξηγεί.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Νίκος Δένδιας καθιστά σαφές πως γι’ αυτό υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα, το οποίο έχει απαραίτητες ενέργειες. «Πρώτον, τη διενέργεια εκλογών, ελεύθερων εκλογών και, δεύτερον, την αποχώρηση των μισθοφόρων και των ξένων στρατευμάτων από τη Λιβύη».

Καταληκτικά, ο υπουργός Εξωτερικών διαμηνύει πως υπάρχει μπροστά μας ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος, αλλά σήμερα έγινε ένα βήμα.

Υπενθυμίζεται πως ο Νίκος Δένδιας συμμετείχε στην Υπουργική Σύνοδο «Libya Stabilization Initiative», προσκεκλημένος από τη Λίβυα ομόλογό του, Νάιλα ελ Μάνγκους (Najla El Mangoush). Τον υπουργό Εξωτερικών συνοδεύει στην επίσκεψή του στη Λιβύη ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης.

Η εν λόγω Σύνοδος ήταν λιβυκή πρωτοβουλία και είχαν προσκληθεί να συμμετάσχουν κυρίως γειτονικές προς τη Λιβύη χώρες, καθώς και οι χώρες που συμμετέχουν στη Διαδικασία του Βερολίνου.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Από επτά έγιναν έξι – Αποσύρεται ο Κεγκέρογλου

Λοβέρδος: «Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, Βαρουφάκη δεν θα περάσει όσο είμαι εγώ»

ΚΙΝΑΛ: Γιατί η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου αλλάζει τα δεδομένα στην μάχη για την διαδοχή – Τι φοβούνται οι αντίπαλοι του – Όλο το παρασκήνιο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:41