search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:52
MENU CLOSE

ΚΙΝΑΛ: Γιατί η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου αλλάζει τα δεδομένα στην μάχη για την διαδοχή – Τι φοβούνται οι αντίπαλοι του – Όλο το παρασκήνιο

21.10.2021 07:39
papandreou_new

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου για την θέση του προέδρου του ΚΙΝΑΛ τάραξε τα νερά στην Χαριλάου Τρικούπη και διαμόρφωσε μια νέα πραγματικότητα στην κούρσα της διαδοχής για όλους τους υποψηφίους.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση του πρώην πρωθυπουργού δόθηκε εντολή από τους ενδιαφερόμενους να πραγματοποιηθούν δύο δημοσκοπήσεις προκειμένου να μετρηθεί η δημοτικότητα του πρώην πρωθυπουργού.

Οι συνυποψήφιοι Γιώργου Παπανδρέου δεν έκρυβαν πάντως τον προβληματισμό τους για την εξέλιξη αυτή. Ο Ανδρέας Λοβέρδος μάλλον οργισμένος καλωσόρισε την υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργό ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος γιατί φοβάται ότι το «παιχνίδι της διαδοχής» -τουλάχιστον επικοινωνιακά – θα παιχτεί ανάμεσα στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Μέχρι αυτή την ώρα ο Χάρης Καστανίδης, ο Παύλος Γερουλάνος, και ο Παύλος Χρηστίδης εμφανίζονται να μην επιθυμούν να αποχωρήσουν από την μάχη για την προεδρία αφού ο καθένας για τους δικούς του λόγους θεωρεί ότι και μόνο η συμμετοχή σε αυτή την διαδικασία του κάνει καλό.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου από την μεριά του έκανε γνωστό ότι σήμερα θα έχει ευρεία σύσκεψη με τους συντρόφους και συνεργάτες για να αξιολογήσουν τα νέα δεδομένα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται σήμερα να παρουσιάσει τις υπογραφές υποστήριξης που έχει μαζέψει από τα μέλη της ΚΕ οι οποίες λέγεται ότι θα αγγίξουν τις 80.

Χθες πάντως κατά την διάρκεια της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του έδωσε και το ιδεολογικό του στίγμα μιλώντας για την «Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη που χρειάζεται να γίνει ξανά μεγάλη» και έκανε λόγο για «μία προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης».

Η δήλωση του έγινε στο Μουσείο του Γεωργίου Παπανδρέου έχοντας ως βασικό σύνθημα «Νέα Αλλαγή» – παραπέμποντας στο 1981 και την ιστορική νίκη του ΠΑΣΟΚ. Δίπλα του όλες τις τελευταίες ώρες είχε , τους Δημήτρη Ρέππα, Μιχάλη Καρχιμάκη, Φίλιππο Σαχινίδη, Γιώργο Πεταλωτή, Γιώργο Ελενόπουλο, και Γ. Παναγόπουλο.

Διαβάστε επίσης:

Δραματική προειδοποίηση Τσίπρα για ακρίβεια: Ο χειμώνας θα θυμίζει το 2012-2013

Τζέφρι Πάιατ: Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο δημιουργίας νέων βάσεων στα ελληνικά νησιά – Έκπληκτος από την στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Ανδρέας Λοβέρδος από τα Χανιά: Στόχος να γίνουμε αξιωματική αντιπολίτευση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:52