search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 08:35
MENU CLOSE

Απάντηση του ΥΠΕΞ στις τουρκικές αιτιάσεις: «Απορρίπτονται στο σύνολό τους ως αβάσιμες»

22.10.2021 10:18
ellada_tourkia_new

Οξύμωρες χαρακτηρίζουν διπλωματικές πηγές τις απειλές της Τουρκίας με πόλεμο, εφόσον η χώρα μας εφαρμόσει τα νόμιμα δικαιώματά της.

«Είναι τουλάχιστον οξύμωρο ότι μία χώρα, η οποία απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο εφόσον η χώρα μας εφαρμόσει τα νόμιμα δικαιώματά της, παραβιάζει σχεδόν καθημερινά την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, καθώς και της Κυπριακής Δημοκρατίας, και εκτοξεύει απαράδεκτες προκλητικές δηλώσεις και απειλές, παράλληλα μας κατηγορεί ότι αποσταθεροποιούμε την Ανατολική Μεσόγειο», σημειώνουν διπλωματικές πηγές.

«Η χώρα μας θα συνεχίσει να δρα με αποκλειστικό γνώμονα την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων και την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, έχοντας ως πυξίδα τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και ιδιαίτερα του διεθνούς δικαίου της θάλασσας. Απορρίπτουμε στο σύνολό τους τις αβάσιμες τουρκικές αιτιάσεις», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Τουρκικό ΥΠΕΞ κατά Ελλάδας και Κύπρου: «Παραβιάζετε την υφαλοκρηπίδα μας και θα απαντήσουμε στο πεδίο»

Συνεχίζει να τραβά το σκοινί η Άγκυρα, αυτή τη φορά μέσω του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, κάνοντας αναφορά για «προκλητικές ενέργειες» από την πλευρά Ελλάδας και Κύπρου και πως είναι έτοιμη να απαντήσει στο πεδίο αν η Κυπριακή Δημοκρατία προχωρήσει σε γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, με μία ακόμα προκλητική ανακοίνωση το τουρκικό Υπ. Εξωτερικών επιτίθεται στην Κύπρο, αναφέροντας πως σε οποιαδήποτε προσπάθεια γεώτρησης, η Τουρκία θα απαντήσει άμεσα με επέμβαση, θεωρώντας την περιοχή τουρκική υφαλοκρυπίδα.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ μέσω του Τανζού Μπιλγκίτς, εκπροσώπου του υπουργείου, αναφέρει τα εξής:

«Τόσο η Ελλάδα όσο και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση (σ.σ Κυπριακή Δημοκρατία) κάνουν βήματα που αυξάνουν την ένταση στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο».

«Οι προσπάθειες αποστολής ερευνητικών πλοίων στην υφαλοκρηπίδα μας στη Μεσόγειο συνεχίζονται. Απαντάμε σε αυτές τις προκλήσεις τόσο στο πεδίο όσο και στο τραπέζι και δεν επιτρέπουμε ποτέ την παραβίαση των δικαιωμάτων μας. Η ελληνοκυπριακή πλευρά ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει νέα γεώτρηση τον Νοέμβριο. Εάν συμβεί αυτό εμείς ως Τουρκία θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις απαραίτητες απαντήσεις σε τέτοιες προκλήσεις προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Κατεχόμενα: Νέο «ροζ» βίντεο με πρωταγωνιστή συνεργάτη του Ντενκτάς (video)

Τουρκία: Ο Ερντογάν ζητά από τις ΗΠΑ επιστροφή 1,4 δισ. δολαρίων για τα F-35

Σοκ στη Βρετανία: Τσιμπάνε με βελόνα γυναίκες σε clubs, τις υπνωτίζουν και τις βιάζουν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 08:35