search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:30
MENU CLOSE

Ενεργειακή κρίση: Κατά 189% αυξημένη η τιμή του ρεύματος σε σχέση με πέρσι (Photo/Video)

22.10.2021 13:15
energeia_new

Η τιμή του ρεύματος τον Σεπτέμβριο διαμορφώθηκε στα 134,73 ευρώ ανά μεγαβατώρα κατά μέσο όρο από τα 121,72 ευρώ τον Αύγουστο και τα 46,6 ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2020, σύμφωνα με στοιχεία του Χρηματιστηρίου Ενέργειας.

Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σχεδόν τριπλασιάστηκε σε ένα χρόνο (αύξηση 189%) γεγονός που αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην άνοδο των τιμών του φυσικού αερίου και των δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ ανοδική τροχιά παρέμειναν οι τιμές και τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου, ενώ, σήμερα Τετάρτη  η μέση τιμή διαμορφώνεται σε 178,29 ευρώ ανά μεγαβατώρα (και η μέγιστη στα 251,26 ευρώ).

Στο ενεργειακό μείγμα, τον Σεπτέμβριο κυριάρχησαν οι μονάδες φυσικού αερίου που κάλυψαν το 46% της ζήτησης και ακολουθούν οι ανανεώσιμες πηγές με 28%, οι εισαγωγές (15%), οι λιγνιτικές μονάδες (8%) και τα υδροηλεκτρικά (3%).

«Δεν θα αφήσουμε την αύξηση στην ενέργεια, συγκεκριμένα, να επηρεάσει τους λογαριασμούς του καταναλωτή σε ρεύμα και φυσικό αέριο, η κυβέρνηση με μέτρα θα απορροφήσει τις αυξήσεις για το μέσο νοικοκυριό. Όσον αφορά στο ρεύμα και το φυσικό αέριο αυτό θα είναι για όλους, για το πετρέλαιο θέρμανσης αυτό θα αφορά τους δικαιούχους», έχει πει στο παρελθόν ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, εξηγώντας ότι χρειάζεται προσοχή ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στον πληθωρισμό.

Διαβάστε επίσης:

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση κατά 3,3 δισ. ευρώ στο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών

ΙΧ: Πρόστιμα για ΚΤΕΟ, ανασφάλιστα οχήματα και απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας

Επενδυτική «μανία» με Bitcoin: Πουλάνε χρυσό κι αγοράζουν κρυπτονομίσματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:29