search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:49
MENU CLOSE

Φυσικό αέριο: «Πονοκέφαλος» η αύξηση της τιμής για νοικοκυριά και επιχειρήσεις (Video)

05.10.2021 22:14
Στον Όμιλο Κοπελούζου το 10% της Senfluga - Media

Εγκλωβισμένοι σε υπέρογκες αυξήσεις φαίνεται πως θα βρεθούν όσοι επέλεξαν τη μετάβαση σε φυσικό αέριο, καθώς η τιμή του σημειώνει ρεκόρ επταετίας.

Από την αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου δεν θα πληγούν μόνο νοικοκυριά αλλά και επιχειρήσεις.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, επιχείρηση εστίασης στην Καλλιθέα, για κατανάλωση φυσικού αερίου 11.800 Κwh, ο επιχειρηματίας πέρυσι τον Οκτώβριο πλήρωσε 1.727 €. Για ίδια περίπου κατανάλωση 12.160 Κwh, φέτος καλείται να πληρώσει 3.104,81 €, ακριβώς διπλάσια τιμή.

Πάντως, νέο ρεκόρ σημειώθηκε την Τρίτη για το φυσικό αέριο, καθώς τα συμβόλαια του Νοεμβρίου στο Χρηματιστήριο της Ολλανδίας κινούνται στα 111€/ η μεγαβατώρα αερίου.

Η άνοδος των χονδρεμπορικών τιμών έχει περάσει ήδη στα τιμολόγια των καταναλωτών, με την κυβέρνηση να έχει δρομολογήσει την επιδότηση των 30 ευρώ για τις πρώτες 300 Κwh για όλους τους καταναλωτές ανεξαρτήτως παρόχου.

Και μπορεί το οικονομικό επιτελείο να ετοιμάζει και την επιδότηση του φυσικού αερίου ευάλωτων νοικοκυριών με διευρυμένα κριτήρια, αλλά όπως φαίνεται θα μείνουν εκτός αρκετές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΗ: Στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ο ΣΥΡΙΖΑ για την ιδιωτικοποίηση

Φ. Γεννηματά: Μόνη επιλογή να υπερασπιστούμε το δημόσιο συμφέρον της ΔΕΗ

Σταϊκούρας: Απαιτείται κοινή ευρωπαϊκή αντιμετώπιση των αυξήσεων στην ενέργεια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:48