search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:50
MENU CLOSE

ΔΕΗ: Στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ο ΣΥΡΙΖΑ για την ιδιωτικοποίηση

04.10.2021 20:23
dei_new_1

Δύο ζητήματα σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ έθεσε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ που συναντήθηκε με την ηγεσία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από την τομεάρχη Οικονομικών Έφη Αχτσιόγλου, τον Βαγγέλη Πιλάλη, Επικεφαλής της Γραμματείας Χρηματοπιστωτικού Τομέα, και τον Μπάμπη Φωτόπουλο, μέλος της Γραμματείας του Χρηματοπιστωτικού Τομέα, ζήτησε από την Επιτροπή να ελέγξει τους όρους της επικείμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ και τις ενδείξεις για ενδεχόμενη χειραγώγηση της μετοχής της εισηγμένης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ επισημάνθηκε ότι η απόφαση της ΔΕΗ να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με παραίτηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών  μετόχων, οδηγεί το Δημόσιο σε απώλεια ελέγχου του σημαντικότερου ενεργειακού πόλου της χώρας, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο εκτίναξης των τιμών ρεύματος και γενικευμένου κύματος ακρίβειας για επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Τονίστηκε επίσης στη συνάντηση η  αποκλειστική αρμοδιότητα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ως προς την έγκαιρη διερεύνηση ενδεχομένης ύπαρξης προνομιακής πληροφόρησης και χειραγώγησης της μετοχής της ΔΕΗ, πριν ανακοινωθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επιβεβαίωσε στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει ήδη ξεκινήσει εκτεταμένος έλεγχος και πως βρίσκονται υπό εξέταση όλες οι συναλλαγές της επίμαχης περιόδου.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε, επίσης την ανάγκη τα ευρήματα του ελέγχου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να αποσταλούν το συντομότερο στον Οικονομικό Εισαγγελέα και στην Αρχή κατά της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, ώστε να διεξάγουν τους δικούς τους ανεξάρτητους ελέγχους.

Διαβάστε επίσης

Τσίπρας για αμυντική συμφωνία: Χωρίς διορθώσεις δεν την στηρίζουμε – Ο Μητσοτάκης μας γυρίζει στην εποχή του Άκη και του Γιάννου

Προσλήψεις στο Δημόσιο: Πάνω από 15.000 θέσεις εργασίας το 2022

Φ. Γεννηματά: Μόνη επιλογή να υπερασπιστούμε το δημόσιο συμφέρον της ΔΕΗ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:50