search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:43
MENU CLOSE

Πέραμα: Άρχισε η απομαγνητοφώνηση των συνομιλιών της ΔΙΑΣ με το κέντρο της Άμεσης Δράσης

24.10.2021 09:25
Perama_new

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία απομαγνητοφώνησης των καταγεγραμμένων συνομιλιών που είχαν με το κέντρο της Άμεσης Δράσης οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στην αιματηρή καταδίωξη του Περάματος με θύμα έναν 21χρονο άοπλο.

Η διαδικασία της απομαγνητοφώνησης άρχισε αργά το βράδυ του Σαββάτου, μετά την παρέμβαση Θεοδωρικάκου για διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλης Καραμαλάκης, ζήτησε να υπάρχει σε λίγες ώρες όλες οι επίμαχες διαβιβάσεις και ειδικότερα από τις 23.45 στο βράδυ έως και τη στιγμή που οι δικυκλιστές της ΔΙΑΣ ενημερώνουν το κέντρο για τους πυροβολισμούς.

Η αναφορά του αστυνομικού που βρισκόταν την επίμαχη ώρα στο κέντρο της Άμεσης Δράσης και είχε πάρει τις πρώτες αναφορές για το ύποπτο όχημα και η εντολή του κατά τη διάρκεια της καταδίωξης θεωρείται κομβική. Πολλώ δε μάλλον όταν έχει γίνει γνωστό ότι το επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. έδωσε εντολή να σταματήσει η καταδίωξη γιατί κρίθηκε επικίνδυνη για τραυματισμούς αστυνομικών και πολιτών.

Η έρευνα καλείται να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων, όπως αν και ποιοι παράκουσαν τις σχετικές εντολές.

Τους «έκαψαν» τα βίντεο

Στα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας ακούγονται πεντακάθαρα οι διαβιβάσεις όπου γίνεται σαφές ότι δεν υπάρχει κανένας τραυματίας αστυνομικός. Αντίθετα, στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνεται: «Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, οι δράστες πραγματοποίησαν κίνηση όπισθεν και εμβόλισαν πέντε δίκυκλα Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. τραυματίζοντας συνολικά εφτά αστυνομικούς».

Την Τετάρτη η απολογία των αστυνομικών

Σε τακτικό ανακριτή για να απολογηθούν την Τετάρτη 27/10 παρέπεμψε ο εισαγγελέας Πειραιά τους επτά αστυνομικούς που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Οι έξι αστυφύλακες και ο ένας αξιωματικός (υπαστυνόμος) κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Διαβάστε επίσης:

Κολομβία: «Χτύπημα» στον μεγαλύτερο εξαγωγέα κοκαΐνης στον κόσμο – Συνελήφθη ο «Οτονιέλ» (Video)

Καιρός: Θυελλώδεις βοριάδες και καταιγίδες σήμερα- Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αύριο (Video)

Κορωνοϊός: «Ο πατριωτισμός δεν μετριέται πάντα με τις παρελάσεις» – «Καμπανάκι» και από Λουκίδη (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:43