search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:52
MENU CLOSE

Φώφη Γεννηματά: Πότε θα γίνει η κηδεία της

25.10.2021 14:22
FOFI-gennimata-new (2)

Η σορός της Φώφης Γεννηματά θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στις 10:00 το πρωί της Τετάρτης στη Μητρόπολη Αθηνών ενώ στις 14:00 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η εξόδιος ακολουθία.

Η ταφή της θα γίνει στο Α’ Νεκροταφείο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ, η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 πμ στην Μητρόπολη Αθηνών.

Στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών και αμέσως μετά η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Η Φώφη Γεννηματά άφησε την τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 56 ετών το μεσημέρι της Δευτέρας, μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου και νοσηλευόταν από τις 12 Οκτωβρίου.

Τα συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου

Συγκλονισμένος ο πολιτικός κόσμος από την απώλεια της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Με δήλωσή του, ο πρωθυπουργός αποχαιρετά με σεβασμό «αλλά και πλημμυρισμένος από τις σκέψεις που προκαλεί ο τόσο άδικος και πρόωρος χαμός της». 

Η δήλωση του πρωθυπουργού:

Με θλίψη και συντριβή πληροφορήθηκα την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Την αποχαιρετώ με σεβασμό. Αλλά και πλημμυρισμένος από τις σκέψεις που προκαλεί ο τόσο άδικος και πρόωρος χαμός της. Γιατί η πολιτική υπάρχει για να είναι, πριν απ’ όλα, ανθρώπινη.

Η Φώφη υπήρξε ένας μαχητής της ζωής, πολεμώντας με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της υγείας της και τον εχθρό που χτύπησε την οικογένειά της. Και έμεινε όρθια ως το τέλος, υπηρετώντας το καθήκον της. Έγινε, έτσι, σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες που δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες.

«Κι έναν πόντο πιο ψηλά να πάτε άνθρωποι, ευχαριστώ θα σας πει ο Θεός», έγραψε ο αγαπημένος της ποιητής Οδυσσέας Ελύτης. Και η Φώφη ήταν ένας άνθρωπος που, πράγματι, ανέβηκε πολύ ψηλά.

Στα θερμά συλλυπητήρια όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων προς τα παιδιά, τον σύζυγο και τους δικούς της ανθρώπους, προσθέτω και τα δικά μου.

Τσίπρας: Έδωσε με πείσμα και αξιοπρέπεια μάχη για την ζωή της

«Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Έδωσε με πείσμα και αξιοπρέπεια τη μάχη για τη ζωή μέχρι το τέλος. Η απώλειά της αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συντρόφους της», αποχαιρέτησε ο Αλέξης Τσίπρας σε μήνυμά του στα social media την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ.

Η μάχη με τον καρκίνο

Η Φώφη Γεννηματά πάλευε χρόνια με τον καρκίνο και είχε καταφέρει να βγει νικήτρια.

Το 2008, στα 43 της ήρθε αντιμέτωπη για πρώτη φορά με τον καρκίνο. Κάνοντας τακτικές εξετάσεις λόγω κληρονομικού ιστορικού εντοπίστηκε καρκίνος στον δεξιό μαστό.

Στη συνέχεια υποβλήθηκε σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν. Αμέσως μετά ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη και εισήχθη στο Νοσοκομείο Μεμόριαλ για να ακολουθήσει την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

Η τελευταία περιπέτεια της υγείας της ήταν σύντομη καθώς η ασθένεια ήταν επιθετική μην αφήνοντας στους γιατρούς περιθώρια αντιμετώπισής της. Νοσηλευόταν στον «Ευαγγελισμό» από τις 12 Οκτωβρίου.

Η ανακοίνωση του «Ευαγγελισμού»

Με μία λιτή ανακοίνωση, ο «Ευαγγελισμός» «σφράγισε» το τέλος της Φώφης Γεννηματά, μόλις στα 56 της χρόνια…

Όπως αναφέρει το νοσοκομείο:

«Σήμερα 25/10/2021 και ώρα 12:04 μμ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, απεβίωσε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μετά από πολυετή μάχη και παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της».

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Δημοσκόπηση: Ποιος προηγείται στη μάχη για την Προεδρία

Φώφη Γεννηματα: Το ΚΙΝΑΛ αποχαιρετά την προεδρό του

Φώφη Γεννηματά: Το αντίο των υποψηφίων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:52