search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:20
MENU CLOSE

Κυριάκος Μητσοτάκης για Φώφη Γεννηματά: Όρθια ως το τέλος, σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες

25.10.2021 14:17
MITSOTAKIS_FOFIGENNIMATA

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός που βρίσκεται στην Σαουδική Αραβία από την οποία και θα επιστρέψει αύριο τροποποιώντας το πρόγραμμά του, δηλώνει πως την αποχαιρετά με σεβασμό «αλλά και πλημμυρισμένος από τις σκέψεις που προκαλεί ο τόσο άδικος και πρόωρος χαμός της».

Όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός, «η Φώφη υπήρξε ένας μαχητής της ζωής, πολεμώντας με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της υγείας της και τον εχθρό που χτύπησε την οικογένειά της. Και έμεινε όρθια ως το τέλος».

Ολόκληρο το μήνυμα του πρωθυπουργού:

Με θλίψη και συντριβή πληροφορήθηκα την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Την αποχαιρετώ με σεβασμό. Αλλά και πλημμυρισμένος από τις σκέψεις που προκαλεί ο τόσο άδικος και πρόωρος χαμός της. Γιατί η πολιτική υπάρχει για να είναι, πριν απ’ όλα, ανθρώπινη.

Η Φώφη υπήρξε ένας μαχητής της ζωής, πολεμώντας με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της υγείας της και τον εχθρό που χτύπησε την οικογένειά της. Και έμεινε όρθια ως το τέλος, υπηρετώντας το καθήκον της. Έγινε, έτσι, σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες που δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες.

«Κι έναν πόντο πιο ψηλά να πάτε άνθρωποι, ευχαριστώ θα σας πει ο Θεός», έγραψε ο αγαπημένος της ποιητής Οδυσσέας Ελύτης. Και η Φώφη ήταν ένας άνθρωπος που, πράγματι, ανέβηκε πολύ ψηλά.

Στα θερμά συλλυπητήρια όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων προς τα παιδιά, τον σύζυγο και τους δικούς της ανθρώπους, προσθέτω και τα δικά μου.

Διαβάστε επίσης:

Φώφη Γεννηματά: Σοκαρισμένος ο πολιτικός κόσμος – Τα συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατό της

Ποια ήταν η Φώφη Γεννηματά – Η καριέρα στην πολιτική και η μάχη με τον καρκίνο (Photos)

Φώφη Γεννηματά: Η ανακοίνωση του «Ευαγγελισμού» για το θάνατό της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:20