search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 01:02
MENU CLOSE

Βαρθολομαίος: Πληροφορίες ότι θα πάρει εξιτήριο σήμερα – Το πρόγραμμά του θα συνεχιστεί κανονικά

25.10.2021 15:09
Οργή Βαρθολομαίου: Fake news τα όσα λέγονται περί «παπικών αξιώσεων» του Οικουμενικού Πατριαρχείου - Media

Δεν συντρέχει πλέον κανένας λόγος ανησυχίας για την υγεία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του οποίου οι εξετάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες είναι εξαιρετικές και αναμένεται να πάρει εξιτήριο τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο, τα αποτελέσματα όλων των ιατρικών εξετάσεων ήταν εξαιρετικά και έτσι ο κ. Βαρθολομαίος θα συνεχίσει κανονικά το πρόγραμμα του, στο οποίο περιλαμβάνονται οι συναντήσεις με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο και τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σημειώνεται πως πριν την αναχώρηση για την λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αισθάνθηκε αδιαθεσία λόγω της μακράς πτήσης και του φορτωμένου προγράμματος των εκδηλώσεων που ακολούθησαν αμέσως μετά την άφιξη του.

«(Ο Πατριάρχης) είναι πολύ χαρούμενος. Ήθελε να βγει απόψε. Οι γιατροί του είπαν όχι Παναγιώτατε απόψε. Ήταν σαν το λιοντάρι στο κλουβί. Οπότε αύριο το πρωί θα τον έχουμε κοντά μας. Θα συνεχίσει κανονικότατα (το πρόγραμμα του) γιατί όπως σας είπα ο Πατριάρχης μας είναι καλά. Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Το πρόγραμμα το αυριανό θα γίνει κανονικά από το πρωί μέχρι το βράδυ. (Θα γίνει) όλο το πρόγραμμα δεν έχουμε περικόψει κάτι», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ελπιδοφόρος.

Επιπλέον, ο κ. Ελπιδοφόρος απέδωσε τη νοσηλεία του Πατριάρχη στην υπερβολική κόπωση, λέγοντας ότι «ήταν η συσσώρευση της κόπωσης όλων αυτών των ημερών που προηγήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη με τους εορτασμούς της τριακονταετίας της Πατριαρχίας του αλλά και των προηγούμενων ημερών όπου ταξίδεψε ο Πατριάρχης στην Ρώμη και σε άλλες πόλεις. Αυτό, όμως, που πραγματικά τον καταπόνησε ήταν το αεροπορικό ταξίδι και αμέσως μετά, όπως το κάνει συνήθως ο Πατριάρχης μας, ξεκίνησε το επίσημο πρόγραμμα του και αυτό τον κούρασε. Αυτή η κούραση του προξένησε αυτή την αδιαθεσία την Κυριακή το πρωί και έτσι για προληπτικούς λόγους μετακομίστηκε στο νοσοκομείο».

Από την πλευρά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναγνώρισε ότι πρέπει να κάνει μια καλύτερη διαχείριση της ενέργειας και του χρόνου του προκειμένου να φροντίζει την υγεία του. 

Διαβάστε επίσης

Δακτύλιος, η… επιστροφή: Σε ισχύ ξανά από σήμερα, όσα πρέπει να ξέρετε

Πέραμα: Οι υπηρεσιακές αναφορές αξιωματικών που «καίνε» τους αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. (Videos)

Καιρός σήμερα: Και ξαφνικά… χειμώνας! Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, πού θα βρέξει (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42