search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 21:37
MENU CLOSE

Χρηματιστήριο: Το παρασκήνιο της παραίτησης του Σωκράτη Λαζαρίδη

26.10.2021 17:15
Σ. Λαζαρίδης (ΧΑΑ): Η βιώσιμη ανάπτυξη το μεγάλο στοίχημα για την ελληνική οικονομία - Media

Αρκετό οικονομικό και πολιτικό παρασκήνιο υπήρξε πίσω από την παραίτηση του Σωκράτη Λαζαρίδη από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΧΑΕ, παρά το γεγονός ότι παρουσιάστηκε ως οικειοθελής αποχώρηση

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΧΑΕ ανακοίνωσε χθες ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Σωκράτης Λαζαρίδης ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. για την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα και λίγο αργότερα βγήκε η ανακοίνωση.

Η αποχώρηση Λαζαρίδη μπορεί να αποδόθηκε ως οικειοθελής παραίτηση (επικαλέστηκε λόγους συνταξιοδότησης), όμως υπήρχε αρκετό πολιτικό και οικονομικό παρασκήνιο πίσω απ’ αυτήν.

Ο «πόλεμος φθοράς» που είχε ξεκινήσει από συγκεκριμένους κύκλους (ιδιαίτερα μέσα από τις τράπεζες) φαίνεται ότι απέδωσε την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΧΑΕ κ. Σωκράτη Λαζαρίδη. Επρόκειτο ουσιαστικά για μία κίνηση από την πλευρά των τραπεζών που είναι βασικοί μέτοχοι στην ΕΧΑΕ να αλλάξουν το status quo του ελληνικού χρηματιστηρίου προκειμένου να δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες για την εισροή ξένων κεφαλαίων και να προχωρήσουν σε θεσμικές αλλαγές που θα βοηθούσαν και τις εισηγμένες και τους μετόχους.

Διαβάστε επίσης:

Elon Musk: Ποιο «ντιλ» τον έκανε πλουσιότερο κατά κατά 36,2 δισ. σε μία ημέρα

TAZ: Η Ελλάδα επιστρέφει στον λιγνίτη

Η Aramco στέλνει SOS για το πετρέλαιο: Ο πλανήτης «ξεμένει» το 2022

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 21:37