search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:05
MENU CLOSE

Γιώργος Καπουτζίδης για #metoo: «Η τέχνη δεν μπορεί να είναι πάνω από την δικαιοσύνη- Δεν μας αφορά αν κάποιος είναι καλός ηθοποιός ή σκηνοθέτης

27.10.2021 17:08
kapoytzidhs876-new

Στο κίνημα #metoo αναφέρθηκε ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Καπουτζίδης μιλώντας στο podcast της ιστοσελίδας oneman.gr.

«Με μαύρισαν όλα αυτά που έγιναν τον τελευταίο χρόνο στο θέατρο. Γι’ αυτό σταμάτησα και να γράφω. Δεν επικοινώνησα να πω τη γνώμη μου σε συναδέλφους που τοποθετήθηκαν δημόσια και υπερασπίστηκαν καταστάσεις. Δεν θέλω να σχολιάζω κάτι που είπε κάποιος άλλος δημόσια. Μέσα μου ξέρω αν συμφωνώ ή αν διαφωνώ. Αυτό που θέλω να πω κυρίως είναι πως αν κάποιος είναι καλός ηθοποιός ή σκηνοθέτης δεν μας αφορά και δεν αφορά και το δικαστήριο.

Δεν υπάρχει κανένα άλλο επάγγελμα που όταν κάνει κάποιος ένα έγκλημα βγαίνει η συντεχνία: ναι αλλά παιδιά, έχει καταπληκτικές τυρόπιτες. Η τέχνη μας είναι πολύ ψηλά και πρέπει να την αγαπάμε και να τη στηρίζουμε. Δεν μπορεί όμως να είναι πάνω από την ανθρωπιά ή τη δικαιοσύνη. Αυτή τη στιγμή το αν κάποιος ήταν καλός ηθοποιός ή σκηνοθέτης είναι εξαιρετικά ασήμαντο».

«Δε θα ‘πρεπε να συζητάμε αν πρέπει να παίζονται ή όχι τα σίριαλ. Ας ακούσουμε αυτές τις γυναίκες που τόσα χρόνια έμειναν στη σιωπή και στον φόβο. Ας ακούσουμε τι έχουν να πουν, ας ακούσουμε την απολογία του κατηγορουμένου, ας ακούσουμε την ετυμηγορία του δικαστηρίου και μετά μπορούμε να συζητήσουμε».

Ο Γιώργος Καπουτζίδης ρωτήθηκε και για το αν έχει βιώσει ρατσισμό λόγω της ομοφυλοφιλίας του.

«Ρατσισμό, ρατσισμό δεν έχω βιώσει με την έννοια που το λέτε εσείς. Οποιοσδήποτε ομοφυλόφιλος όμως ζει μέσα σε μία καταπίεση που είναι 24 ώρες το 24ωρο. Αν πηγαίνεις οπουδήποτε και σκέφτεσαι “ας μπασάρω λίγο τη φωνή μου για να μην με καταλάβουν”, το πώς θα σταθείς στο φανάρι να μην λυγίσει το χέρι, όλο αυτό είναι μία καταπίεση. Αν εσύ έχεις να προσέξεις 10 πράγματα,  εγώ είχα άλλα 110, τα οποία ούτε που σου περνούσαν από το μυαλό» εξομολογήθηκε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Διαβάστε επίσης:

Ελεονώρα Μελέτη: Παρουσίασε το βιβλίο της – Η έκπληξη από τον σύζυγο της

Γκουντάρας σε Λιάγκα: «Γιατί δε φωνάζεις τον Τσαλίκη να σου πει για τα ψυχολογικά του;»(Video)

Αθηνά Οικονομάκου: Παρελθόν τα μακριά μαλλιά για την ηθοποιό! (Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 07:04