search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:02
MENU CLOSE

Μάφιν τσίζκεικ με μπισκότα γεμιστά τύπου oreo

27.10.2021 07:00
mafins765-new

Αυτά τα υπέροχα μικρά κεκάκια έχουν στη βάση τους ένα γεμιστό μπισκότο oreo και το περιεχόμενό τους βασίζεται σε ένα μίγμα κρέμας τυριού και τριμμένων μπισκότων. Είναι πεντανόστιμα και ακαταμάχητα.

Υλικά για τη συνταγή

42 μπισκότα γεμιστά τύπου oreo (30 ολόκληρα και 12 θρυμματισμένα)

900 γραμμάρια κρέμα τυριού, σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου, ελαφρά χτυπημένα με το πιρούνι

1 φλιτζάνι ξινή κρέμα ( αντικατάσταση: 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό πλήρες)

1 τσιμπιά αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170ο C και γεμίστε τις ειδικές θήκες για μάφιν με  χαρτάκια ψησίματος (η συνταγή βγάζει 30 μικρά κεκάκια). Τοποθετήστε στον πάτο τους ένα ολόκληρο μπισκότο oreo. Σε ένα μπολ, με το ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, χτυπήστε την κρέμα τυριού μέχρι να μαλακώσει και να ομογενοποιηθεί. Ρίξτε σιγά – σιγά τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ανακατευτούν καλά. Ρίξτε και τη βανίλια. Στη συνέχεια, βάλτε τα χτυπημένα αυγά και ανακατέψτε ελαφρά ξύνοντας λίγο και τα πλαϊνά τοιχώματα του μπολ. Από τη στιγμή που θα προσθέσετε τα αυγά δεν πρέπει να ανακατέψετε πάρα πολύ το μίγμα, διότι θα φουσκώσει στο ψήσιμο και μόλις τα βγάλετε από το φούρνο θα ξεφουσκώσουν. Τέλος, ρίξτε την ξινή κρέμα ή το γιαούρτι και το αλάτι και αναδέψτε απαλά. Με μια σπάτουλα, διπλώστε στο μίγμα τα θρυμματισμένα μπισκότα και μοιράστε τη ζύμη στα 30 φορμάκια που έχετε προετοιμάσει. Ψήστε για 20 με 25 λεπτά μέχρι να αρχίσει η ζύμη να σταθεροποιείται στο κέντρο. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς στις θήκες και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν τα σερβίρετε ή ιδανικά για όλη τη νύχτα. Αφαιρέστε τα χαρτάκια και απολαύστε!

Διαβάστε επίσης:

Κουνουπιδοκεφτεδάκια στο φούρνο

Ρυζόγαλο με καραμελωμένο γάλα

Παϊδάκια καλαμποκιού, η νέα γαστριμαργική λατρεία στο tik tok

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:00