search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:14
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Πλεύρης: Καμία σκέψη για τοπικά lockdown – Ανοιχτό ενδεχόμενο νέων μέτρων για μεικτούς χώρους (Video)

29.10.2021 12:35
plevris_new

Την πρόθεση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει ξανά στην επιβολή οριζόντιων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού επανέλαβε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

O υπουργός μπορεί να απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής τοπικών lockdown αλλά μίλησε για πιθανότητα λήψης νέων μέτρων για τους μεικτούς χώρους για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για την επιβολή περιοριστικών μέτρων στις κόκκινες περιοχές, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν οριζόντια περιοριστικά μέτρα ούτε τοπικά lockdown.

«Περιορισμοί μπορεί να τεθούν σε ισχύ στους κοινούς χώρους που συνυπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι για να προστατευτούν οι δεύτεροι», σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, όπως επισήμανε ο Θάνος Πλεύρης, με βάση τα τωρινά δεδομένα δεν βρίσκεται στις σκέψεις της κυβέρνησης η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και το μοναδικό σενάριο που θα ανοίξει την συγκεκριμένη συζήτηση είναι να αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και να υπάρξουν ομάδες που η υποχρεωτικότητα θα είναι συνταγματικά επιτρεπτή.

«Η υποχρεωτικότητα μπαίνει όπου πραγματικά υπάρχει ο κίνδυνος της δημόσιας υγείας και όχι ο κίνδυνος της ατομικής επιλογής», εξήγησε ο ίδιος.

Μάλιστα ο Θ. Πλεύρης στάθηκε στην σημασία του εμβολιασμού, επισημαίνοντας ότι τα νούμερα είναι καταλυτικά.

«Ο κορωνοϊός σκοτώνει άπαντες, αλλά πλήτει 20-25 φορές περισσότερο σε επίπεδο σοβαρής νόσησης, τους ανεμβολίαστους. Όσοι εμβολιασμένοι βρίσκονται στις ΜΕΘ, είναι άνω των 70 ετών με υποκείμενα νοσήματα», πρόσθεσε.

Τέλος, σχετικά με την αναγκαία ενίσχυση ΕΣΥ, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως δεν αποκλείεται να επιταχθούν περισσότεροι γιατροί, ενώ δήλωσε πως το Σύστημα Υγείας θωρακίζεται με 200 νέες κλίνες στη Θεσσαλονίκη και 30 κλίνες για κόβιντ και 30 non-κόβιντ περιστατικά σε Λάρισα και Βόλο.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Ο πρώην σύζυγος της έκαψε το αυτοκίνητό για να την εκδικηθεί!

Γυναικοκτονία στην Ιεράπετρα: «Είχαμε προηγούμενα» είπε ο δράστης μετά το φονικό – Την απειλούσε, είχε προαναγγείλει το έγκλημα (photos, video)

Κορωπί: Νεκρή εντοπίστηκε η γυναίκα που αγνοείτο στη θαλάσσια περιοχή Νησί Ντούνη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:11