search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:52
MENU CLOSE

Λάρισα: Ρόδι-γίγας ζυγίζει δύο κιλά (Video/Photos)

29.10.2021 13:28
rodi new

Έχει και η φύση τα ρεκόρ της. Σε ένα χωριό, λίγο έξω από την πόλη της Λάρισας ένα ρόδι εντυπωσίασε με το μέγεθός του.

Ο κ. Σπύρος είναι συνταξιούχος Λαρισαίος. Κάθε πρωί βγαίνει στο ωραίο του κτήμα λίγο έξω από την πόλη και φροντίζει τα δένδρα του, τον κήπο του και τα ζαρζαβατικά του. Έχει και λίγες ροδιές από παλιά τις οποίες λατρεύει κι εκείνες από την πλευρά τους ποτέ δεν τον απογοητεύουν. Του ανταποδίδουν σταθερά την αγάπη τους…

Χθες όμως το έκαναν μ’ έναν άκρως εντυπωσιακό τρόπο. Κατά τη διάρκεια της συλλογής των κατακόκκινων αυτών φρούτων από τα κλαδιά τους εντυπωσιάστηκε από το μέγεθος ενός ροδιού. Το κόβει και το βάζει στη ζυγαριά. Κοντά στα δύο κιλά.

«Συχνά βλέπω τέτοια μεγέθη αλλά σαν κι αυτό σπανίζει» λέει στο Larissanet.gr που έτυχε να καταγράψει την ωραία αυτή στιγμή.

Τα τρώει, τα κάνει χυμό, τα μοιράζεται με συγγενείς και φίλους. Όλοι απολαμβάνουν αυτό το μοναδικό φρούτο. Για το αν υπάρχει κάποιο μυστικό στο να βγαίνουν τόσο μεγάλα μεγέθη απαντάει αρνητικά «Μόνο φροντίδα και αγάπη» λέει με νόημα. Και μάλλον έχει δίκιο…

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ) το κατακόκκινο ρόδι είναι κάτι παραπάνω από ένα φρούτο, θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί και ως «υπερτροφή».

Ένα μεσαίου μεγέθους ρόδι δίνει περίπου ¾ του φλιτζανιού σπόρους και μας παρέχει γύρω στις 100 θερμίδες.

Ένα ρόδι καλύπτει σχεδόν το 50% των ημερήσιων αναγκών μας σε βιταμίνη C, ενώ παράλληλα είναι πολύ πλούσιο σε κάλιο, βιταμίνη Κ και φυλλικό οξύ.

Επιπρόσθετα, το ρόδι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, με αποτέλεσμα να βοηθά στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.

Ο χυμός του ροδιού φαίνεται να έχει καρδιοπροστατευτική δράση, καθώς μελέτες δείχνουν ότι βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος σε ασθενείς με καρδιαγγειακά νοσήματα, κατεβάζει την αρτηριακή πίεση (συγκεκριμένα τη συστολική) και εμποδίζει την οξείδωση της κακής χοληστερόλης (LDL).

Επίσης, ο χυμός του ροδιού προστατεύει τον προστάτη αδένα των ανδρών.

Διαβάστε επίσης

Γυναικοκτονία στην Ιεράπετρα: «Είχαμε προηγούμενα» είπε ο δράστης μετά το φονικό – Την απειλούσε, είχε προαναγγείλει το έγκλημα (photos, video)

Κορωπί: Νεκρή εντοπίστηκε η γυναίκα που αγνοείτο στη θαλάσσια περιοχή Νησί Ντούνη

Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο 70χρονος που τον είχε χτυπήσει μποξέρ – Είχαν λογομαχία για τα σκυλιά τους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 08:48