search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:53
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: «Ξεφεύγει» η κατάσταση – Γεμίζουν ασφυκτικά τα νοσοκομεία (Video)

30.10.2021 15:25
ΑΧΕΠΑ: «Από σήμερα κάνουμε επιλογή ασθενών» - Δραματική «κραυγή» απόγνωσης από τους γιατρούς (Video) - Media

Καθημερινός συνωστισμός επικρατεί στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, καθώς εκατοντάδες πολίτες προσέρχονται τόσο στα τμήματα επειγόντων περιστατικών κορωνοϊού όσο και στα εξωτερικά ιατρεία για άλλες παθήσεις.

Ο ρυθμός προσέλευσης των ασθενών είναι σταθερά αυξανόμενος με τους πολίτες να αναγκάζονται να περιμένουν αμέτρητες ώρες μέχρι να εξεταστούν. Όπως τονίζουν οι υγειονομικοί, πλέον η πίεση ενδέχεται να είναι ακόμα και μεγαλύτερη της αντίστοιχης του περσινού Νοεμβρίου, καθώς από τη μια τα κρούσματα το τελευταίο διάστημα είναι αυξημένα, ενώ από την άλλη υπάρχει σαφώς μεγαλύτερη προσέλευση ασθενών με άλλες παθήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως από την εφημερία του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ που ολοκληρώθηκε το πρωί της Παρασκευής, πέρασαν 200 άτομα, που είναι και ρεκόρ. για το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα από αυτούς οι 179 διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό, αν και τελικά για νοσηλεία εισήχθησαν οι 20.

Πολίτης ανέφερε στο Voria πως τόσο αυτός όσο και η σύζυγός του και ο γιος του, άπαντες θετικοί στον κορωνοϊό, δεν μπορούσαν καν να φτάσουν στο σημείο εξέτασής του. Η Ελένη Μπακιρλή, μέλος του δ.σ. του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο, τόνισε: «Αφενός η προσέλευση είναι μεγάλη, αφετέρου όλα τα νοσοκομεία είναι αποδυναμωμένα σε προσωπικό, καθώς συνολικά 750 εργαζόμενοι βγήκαν σε αναστολή. Και βέβαια, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, κάτι που θα αποσυμφόριζε πολύ τα νοσοκομεία από περιστατικά ασθενών που δεν χρειάζονται νοσηλεία».

Τέλος, στο Ιπποκράτειο σημειώθηκε ρεκόρ τριετίας με περίπου 1.200 ανθρώπους να προλαβαίνουν να περάσουν την πύλη. Αναφορικά με τα «καθαρά» περιστατικά, σημείωσε πως, δυστυχώς, λόγω του φόβου του κορωνοϊού πολλοί αναβάλλουν τις εξετάσεις τους, με αποτέλεσμα να φτάνουν στα νοσοκομεία σε βαριά κατάσταση και να χρειάζονται νοσηλεία.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: «Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση έχουν αποφασίσει να μην ασχολούνται με την πανδημία»

Πολεμικό Ναυτικό: Συνεκπαίδευση της φρεγάτας «Θεμιστοκλής» με το αντιτορπιλικό «USS Porter» των ΗΠΑ

Σίσσυ Χρηστίδου: Λύγισε στον αέρα – «Η Φώφη Γεννηματά άντεξε σαν λιοντάρι» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:50