search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:03
MENU CLOSE

Μπάιντεν – Ερντογάν: Η συνάντηση των 65 λεπτών και η προειδοποίηση

31.10.2021 13:11
biden_erdogan-new

Εξήντα πέντε λεπτά διήρκεσε συνολικά η συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Τούρκο ομόλογό του στη Ρώμη, στο πλαίσιο της συνεδρίασης των G20.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων Μπάιντεν – Ερντογάν βρέθηκε το θέμα των F-35 αλλά και του αιτήματος της Τουρκίας να επιστραφεί το ποσό των 1,4 δισ. ευρώ που είχε καταβάλει η Άγκυρα για το πρόγραμμα πώλησης των συγκεκριμένων αεροσκαφών.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, ο Τζο Μπάιντεν απηύθυνε σαφή προειδοποίηση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Οι σπασμωδικές κινήσεις δεν ωφελούν τη διμερή σχέση. Οι κρίσεις πρέπει να αποφεύγονται», φέρεται να τον προειδοποίησε, καθιστώντας του σαφές πως τουρκικό αίτημα για τα F16 θα πρέπει να περάσει από μία συγκεκριμένη διαδικασία. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αμερικανός πρόεδρος έθεσε στον Τούρκο ομόλογό του και θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων..

Αμερικανός αξιωματούχος είπε σε δημοσιογράφους πως ο Αμερικανός πρόεδρος θα επισημάνει πως πρέπει «να βρούμε τρόπο να αποφεύγουμε κρίσεις όπως αυτή στο μέλλον, καθώς κι ότι οι σπασμωδικές ενέργειες δεν πρόκειται να ωφελήσουν την εταιρική σχέση και τη συμμαχία ΗΠΑ-Τουρκίας». Πρόσθεσε μάλιστα πως η συνάντηση δεν θα γινόταν αν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε προχωρήσει στην απέλαση του αμερικανού πρεσβευτή.

Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα.

Διαβάστε επίσης:

Μαγνησία: Πέθανε μέσα σε τουαλέτα καφετέριας στο Βελεστίνο

Γυναικοκτονίες: «Πώς να χτυπήσω τη γυναίκα μου χωρίς να το καταλάβει κανείς» – 163 εκατ. αναζητήσεις στη Google

Ιεράπετρα: Εξιτήριο για τον 54χρονο γυναικοκτόνο – «Ήμουν καλός πατέρας, για εσάς το έκανα» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:59