search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 10:50
MENU CLOSE

G20: Χρηματοδοτικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση μελλοντικών πανδημιών

31.10.2021 10:09
G20_new

Οι ηγέτες της ομάδας των είκοσι πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων κρατών του κόσμου (G20) σχεδιάζουν να δημιουργήσουν χρηματοδοτικό μηχανισμό για την αντιμετώπιση μελλοντικών πανδημιών.

Αυτό δήλωσε χθες στη Ρώμη η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Σκοπός είναι να τεθούν τα θεμέλια, ώστε να διασφαλιστεί πως ο κόσμος θα είναι καλύτερα εξοπλισμένος σε περίπτωση εκδήλωσης νέων παγκόσμιων υγειονομικών κρίσεων, εξήγησε η απερχόμενη καγκελάριος της Γερμανίας μετά την πρώτη ημέρα της συνόδου κορυφής της G20.

Ο υπό σύσταση χρηματοδοτικός μηχανισμός θα μπορούσε επίσης να αξιοποιηθεί για να ενισχυθεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), είπε η κυρία Μέρκελ.

Η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης εξέφρασε επίσης την «υποστήριξή της» στο σχέδιο της G20 να εξασφαλίσει πως το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού θα εμβολιαστεί κατά της COVID-19 φέτος και το ποσοστό του που έχει ανοσοποιηθεί θα φθάσει το 70% περί τα μέσα του 2022.

Η Γερμανία θα διανείμει σε άλλα κράτη 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων φέτος και 75 εκατ. την επόμενη χρονιά, διαβεβαίωσε η κυρία Μέρκελ.

Διαβάστε επίσης:

Αλλαγή ώρας: Οι δείκτες πήγαν μια ώρα πίσω

Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων (Video)

Έκαναν το λάθος και τώρα το πληρώνουν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 10:48