search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:35
MENU CLOSE

Από την ΕΡΤ στο Open μια «ηλεκτρική καρέκλα» δρόμος

01.11.2021 11:24
masourou_new

Φαίνεται ότι είναι άνθρωπος των extreme sports. Όπως  αυτό της τηλεόρασης στο οποίο αναπτύσσονται και μεγάλα… ηλεκτρικά φορτία.

Η Χρύσα Μασούρου, εντεταλμένη σύμβουλος προγράμματος την ΕΡΤ έως πριν από τρείς εβδομάδας  κατευθύνεται προς την Παιανία και το Open. Εν συντομία κινείται από «ηλεκτρική καρέκλα» σε «ηλεκτρική καρέκλα».

Γιατί; Κατ αρχήν εκείνες οι δύο καλά ζυγισμένες λεξούλες «προσωπικοί λόγοι» στην κατά τα λοιπά «στεγνή» ανακοίνωση της κρατικής ΕΡΤ για την αποχώρηση της, υποδηλώνουν- αν όχι φωνάζουν από μακριά- ότι κάτι «παίχτηκε» στον τέταρτο όροφο του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής ώστε το επιτελικό στέλεχος της να αποχωρήσει και χωρίς να έχει γίνει κάποια χοντράδα με ευθύνη της.

Διαδρομιστές της ΕΡΤ υποστηρίζουν ότι η Μασούρου δεν μπόρεσε να αφομοιωθεί από το ΕΡΤικο οικοσύστημα που δεν την καλοέβλεπε κι όλας, ως εξωτερική συνεργάτης που ήταν. Λέγεται ότι κι εκείνη θεώρησε ότι δεν είχε την στήριξη που θα ήθελε σε αυτό το αρνητικό κλίμα. Αλλά αυτά είναι εικασίες.

Την ίδια ώρα η πρόκληση για την διεύθυνση προγράμματος του Open που της παρουσιάστηκε φαντάζει δελεαστική, ταυτόχρονα όμως και υψηλού ρίσκου.

Το Open μοιάζει με ακυβέρνητο καρυδότσουφλο που βολοδέρνει στα τηλεοπτικά κύματα και επιπλέει από θαύμα.

Το κανάλι που πριν από περίπου τέσσερα χρόνια ήθελε να καθιερωθεί στην συνείδηση του κόσμου ως το νέο Mega, ο ιδιοκτήτης επένδυσε περίπου 40 εκατ. ευρώ σε τεχνολογικό εξοπλισμό και εγκαταστάσεις, έμεινε στις προθέσεις και αιτία είναι μια σειρά επιλογών κατ αρχήν του ιδίου.

Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο έχει αλλάξει τρείς διευθυντές προγράμματος και από το καλοκαίρι βρίσκεται στον «αυτόματο» καθώς οι εκπομπές που   βγαίνουν στον αέρα έχουν προγραμματιστεί  από μια παρέα στελεχών από τον τομέα προγράμματος του καναλιού.

Μόνον τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι τουλάχιστον στο κομμάτι της ψυχαγωγίας δεν μπόρεσε να διατηρήσει έστω έναν από τους προβεβλημένους συνεργάτες που είχε (Ράδιο αρβύλα, Κατερίνα Καινούργιου, Σίσσυ Χρηστίδου, κ.α.). 

Η Μασούρου θα είναι ο έκτος (ή μήπως ο έβδομος;) κατά σειρά άνθρωπος που θα κάτσει- αν συμφωνήσει και τυπικά- στην ηλεκτρική καρέκλα του διευθυντή προγράμματος του Open.

Ακόμα κι αν γίνει, θα χρειαστεί πίστωση χρόνου. Η τρέχουσα σεζόν θεωρείται, από τους εμπειρογνώμονες της τηλεοπτικής αγορά, χαμένη για το κανάλι του Ιβαν Σαββίδη.

Η Μασούρου θεωρητικά θα προσπαθήσει να περισώσει ότι μπορεί. «Έπειτα από τουλάχιστον ενάμιση χρόνο θα φανεί το έργο της στο κανάλι», εκτιμούν οι ίδιες πηγές. Από την άλλη το Open δείχνει να διακατέχεται από  ανυπομονησία προκειμένου να ξεκολλήσει από το τέλμα που το έφεραν οι επιλογές του προηγούμενου καιρού.

Πάντως με μερίδιο τηλεθέασης κάτω και από εκείνο της ΕΡΤ1 (5,8%), το Open (4,7% τη βδομάδα 18 εως 24 /10), έχει να αξιοποιήσει την ευκαιρία που του παρουσιάζεται: Με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, χωρίς το άγχος των τηλεμετρήσεων και χωρίς να προσπαθεί να αντιγράφει τις παρακμιακές επιλογές του ανταγωνισμού, να σχεδιάσει,   ένα πρόγραμμα αξιοπρεπές. Αν θέλει.

Διαβάστε επίσης:

Τροχαίο ντελίβερι: Προκλητικός ο Πορτοσάλτε – «Υπάρχει θέμα και με τη συμπεριφορά των διανομέων» (video)

Σασμός – Spoiler: Μια φωτογραφία από το παρελθόν τα αλλάζει όλα

Netflix: Τι θα δούμε τον Νοέμβριο – Οι νέες κυκλοφορίες (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:35