ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 12:02
MENU CLOSE

Γεωργιάδης κατά απεργίας στην COSCO - «Αν συνεχιστεί θα 'χουμε πρόβλημα»

01.11.2021 16:02

Θέση κατά της εξαγγελθείσας νέας απεργίας στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά στις 5 και 6 Νοεμβρίου, μετά από μία εβδομάδα κινητοποιήσεων με αίτημα τη λήψη μέτρων ασφαλείας μετά το εργατικό δυστύχημα της προηγούμενης Δευτέρας, πήρε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σχετικά με την απόφαση σωματείου της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων (ΕΝΕΔΕΠ) στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ να προχωρήσει σε νέες κινητοποιήσεις στις 5 και 6 Νοεμβρίου, απαιτώντας πλήρη ικανοποίηση του αιτήματος για λήψη μέτρων που να διασφαλίζουν ότι δεν θα ξανασυμβεί εργατικό δυστύχημα όπως αυτό της προηγούμενης Δευτέρας, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί τα τεκταινόμενα, ενώ πρόσθεσε ότι η απεργία που σταμάτησε σήμερα, ήδη, είχε διαρκέσει επτά ημέρες και έχει κριθεί από το δικαστήριο παράνομη και καταχρηστική. Το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι ένα «έμφραγμα» στο λιμάνι, ανέφερε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στα μέτρα κατά της πανδημίας, υπενθύμισε ότι στους αμιγείς χώρους όπου μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι δεν υπάρχει περιορισμός στη χωρητικότητα, ενώ δήλωσε ότι οι έλεγχοι είναι συνεχείς.

Ο υπουργός επεσήμανε τη σημασία του εμβολιασμού, λέγοντας ότι αυτό φαίνεται από τα στοιχεία, καθώς στην Πορτογαλία που έχει 90% των πολιτών εμβολιασμένους καταγράφεται μισός θάνατος ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Αντίθετα, στη Ρουμανία που το ποσοστό εμβολιασμού είναι 30%, καταγράφονται 26 θάνατοι ανά εκατομμύριο.

Διαβάστε επίσης:

Δορυφορικό ίντερνετ: Έρχεται και στην Ελλάδα – Θα εξασφαλίζει υψηλές ταχύτητες και γρήγορο χρόνο απόκρισης

Νέα αστυνομική αυθαιρεσία: Άνδρας της ΟΠΚΕ εκτός υπηρεσίας άνοιξε πυρ κατά διαρρηκτών

Παρέμβαση εισαγγελέα για την επίθεση στον καθηγητή Βασιλακόπουλο

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 12:02
Exit mobile version