search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:14
MENU CLOSE

ΚΙΝΑΛ: Μοιράστηκαν τους ρόλους οι Κεγκέρογλου, Σκανδαλίδης, Κατρίνης

01.11.2021 19:26
kinal-vouli

Με απολύτως συναινετικές διαδικασίες και σε σύντομη διάρκεια ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής για την εποχή μετά τη Φώφη Γεννηματά.

Οι 22 βουλευτές του κόμματος ενέκριναν ομόφωνα το κείμενο που είχε συνταχθεί σύμφωνα με το οποίο, μοιράστηκαν οι ρόλοι εκπροσώπησης της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ετσι, ο Γραμματέας της ΚΟ, Βασίλης Κεγκέρογλου θα εκπροσωπεί το Κίνημα στις λειτουργικές και θεσμικές διαδικασίες εντός του Κοινοβουλίου, ενώ ο πρώτος και ο δεύτερος Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. κ. Κ. Σκανδαλίδης και Μ. Κατρίνης θα εκπροσωπούν το κόμμα στις κοινοβουλευτικές συζητήσεις.

«Η προστατευτική σκιά της Φώφης ήταν διάχυτη στην ατμόσφαιρα και υπερκέρασε κάθε προσωπική μας μικροεπιδίωξη. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Ο στόχος μας τώρα είναι η αθρόα προσέλευση στη κάλπη στις 5 Δεκεμβρίου. Οι οιωνοί είναι καλοί. Η επόμενη μέρα θα είναι πιο φωτεινή για μας», τόνισε ο κ. Σκανδαλίδης.

Σημειώνεται πως γνώση του κειμένου είχαν και οι έξι υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος.

Τι αποφασίστηκε

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2021 και αποφάσισε τα ακόλουθα:

Για το μικρό αλλά κρίσιμο χρονικό διάστημα των 35 ή 42 ημερών έως την ανάδειξη του νέου Προέδρου, έχουμε χρέος να διασφαλίσουμε την εύρυθμη και ακώλυτη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Με τη σημερινή μας ομόφωνη απόφαση, ως κυρίαρχου οργάνου, ανατίθενται:

-Στον Γραμματέα της Κ.Ο. Βασίλη Κεγκέρογλου, η θεσμική εκπροσώπηση της Κ.Ο. στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η εκπροσώπηση της Κ.Ο. ή ο ορισμός εκπροσώπου σε εκδηλώσεις κ.λπ. και η ευθύνη λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ιδίως σύγκληση της Κ.Ο. και συντονιστικού οργάνου, θέματα προσωπικού, συνεργατών κ.λπ.).

-Στους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους Κώστα Σκανδαλίδη και Μιχάλη Κατρίνη κατά σειρά ορισμού, η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Κ.Ο. και ιδίως στο νομοθετικό έργο, συζήτηση σχεδίων νόμων, προϋπολογισμού του Κράτους κλπ αλλά και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο (επερωτήσεις, εξεταστικές επιτροπές, πρόταση δυσπιστίας, διευρυμένες συζητήσεις κ.λπ.), προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών κ.λπ.

-Επιπλέον συνεχίζουν να ισχύουν η υπευθυνότητα ανά κοινοβουλευτικό τομέα και η συμμετοχή των Βουλευτών ή άλλων στελεχών σε θεσμικά όργανα (π.χ. Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής) ή Επιτροπές της Βουλής, όπως έχουν οριστεί έως τώρα αλλά και η συνεργασία με τους επιστημονικούς και άλλους συνεργάτες της Κ.Ο.

-Κάθε άλλο θέμα, θα αντιμετωπίζεται από τον Γραμματέα της Κ.Ο. και τους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους, σε συνεργασία με τον αρμόδιο ή τους συναρμόδιους Βουλευτές και τον Διευθυντή της Κ.Ο. και για θέματα μεγαλύτερης σπουδαιότητας θα συγκαλείται το συντονιστικό όργανο ή θα συνεδριάζει η Κ.Ο.

Η διαφαινόμενη σύγκρουση αποφεύχθηκε με παρασκηνιακές διαβουλεύσεις όλο το Σαββατοκύριακο καθώς, όπως φαίνεται, πρυτάνευσε η λογική πως δεν συμφέρει καμία πλευρά να τραβήξει το σχοινί στα άκρα.

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή: Πλήρης απολιγνιτοποίηση της Ελλάδας έως το 2028

Μέγκαν και Χάρι: Συντονισμένη εκστρατεία μίσους στο Twitter σύμφωνα με ανάλυση στατιστικών στοιχείων

Κορωνοϊός: «Μαύρο» ρεκόρ με σχεδόν 5.500 νέα κρούσματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:14