search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:47
MENU CLOSE

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή: Πλήρης απολιγνιτοποίηση της Ελλάδας έως το 2028

01.11.2021 18:12
mhtsoatakis

Ολοκληρώθηκε η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη διάσκεψη COP26 των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή.

Όπως επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης αν και η Ελλάδα έχει χαμηλό αποτύπωμα εκπομπής ρύπων μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην πράσινη μετάβαση. Στο πλαίσιο αυτό η ελληνική κυβέρνηση έχει αναλάβει έξι πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Πρώτα από όλα την απεξάρτηση από ορυκτά καύσιμα της ελληνικής ναυτιλίας που όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, πρόκειται για μια πρωτοβουλία, που πρωτοπορεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δεύτερον τη σταδιακή μετατροπή των ελληνικών νησιών σε 100% πράσινους προορισμούς, καθώς όπως τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, για τον τουρισμό η κλιματική αλλαγή αποτελεί «μεγάλη απειλή».

Τρίτον την αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με στόχο μεταξύ άλλων τη δημιουργία ενάλιων αιολικών πάρκων και την απολιγνιτοποίηση της χώρας μέχρι το 2028.

Επίσης τη λήψη μέτρων προστασίας των ορεινών οικοσυστημάτων και το σχέδιο κήρυξης του 10% των ελληνικών θαλασσών ως περιοχές απαγόρευσης αλιείας.

Τέλος επισήμανε το σχέδιο για τη μετατροπή της Ελλάδας σε κόμβο μεταφοράς πράσινης ενέργειας στην Ευρώπη με βάση την πρόσφατη συμφωνία με την Αίγυπτο και τις συζητήσεις στη Σαουδική Αραβία.

Διαβάστε επίσης

Μέγκαν και Χάρι: Συντονισμένη εκστρατεία μίσους στο Twitter σύμφωνα με ανάλυση στατιστικών στοιχείων

Αντιβιοτικά: Τα τρία «μυστικά» για τη σωστή χρήση τους

Κορωνοϊός: Νέο ρεκόρ με 5.449 νέα κρούσματα – 430 διασωληνωμένοι, 52 νεκροί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:41