search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 13:49
MENU CLOSE

Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ο ιερέας

02.11.2021 08:23
moni_petraki_new_1

Χειροτερεύει η θέση του ιερέα που πέταξε βιτριόλι σε μητροπολίτες τον περασμένο Ιούνιο στη Μονή Πετράκη.

Με βαρύτερη κατηγορία στην πλάτη μετά τη μετατροπή του κατηγορητηρίου επί τα χείρω, ο ιερέας θα βρεθεί σήμερα ενώπιον της 24ης ανακρίτριας.

Ο κατηγορούμενος θα απολογηθεί συμπληρωματικά μετά την αναβάθμιση της κατηγορίας απο βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά συρροή,  σε  απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Κατά πληροφορίες δύο νέα στοιχεία οδήγησαν στην εξελιξη αυτή:

Το πρώτο στοιχείο αφορά την χημική ανάλυση του καυστικού υγρού.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό αίτημα της ανακρίτριας προς την εισαγγελία για την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου, από την έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης προκύπτει ότι ο ρασοφόρος χρησιμοποίησε δυο γυάλινες εμπορικές συσκευασίες χημικών αντιδραστηρίων που περιείχαν θειικό οξύ (βιτριόλι), το οποίο εκτιμάται ότι ήταν εξαιρετικά πυκνό και ισχυρότατα διαβρωτικό και καυστικό οξύ, υψηλής καθαρότητας και περιεκτικότητας 96% .

Έτσι, σύμφωνα με το αίτημα της ανακρίτριας το υγρό ήταν ικανό να προκαλέσει το θάνατο, γεγονός που γνώριζε και αποδεχόταν, έστω ως ενδεχόμενο, ο κατηγορούμενος.

Το δεύτερο στοιχείο που οδήγησε τις αρχές στην αναβάθμιση της κατηγορίας σχετίζεται με όσα κατέθεσαν οι Μητροπολίτες Γλυφάδας, Ζακύνθου και Κηφισιάς.

Όπως φέρονται να είπαν στις καταθέσεις τους, ο δράστης όχι μόνο έβαζε στόχο τα πρόσωπα των θυμάτων, αλλά τους είχε πάρει στο κατόπι την ώρα που επιχειρούσαν να κρυφτούν.

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός: Ο εφιάλτης επιστρέφει – Συνεχείς συσκέψεις την Τρίτη – Δεν υπάρχουν κρεβάτια στις εντατικές

Κορωνοϊός: Υψηλή η ανοσία από το εμβόλιο – Μελετάται η επέκταση της τρίτης δόσης σε μικρότερες ηλικίες (Video)

Κορωνοϊός: «Μαύρο» ρεκόρ με σχεδόν 5.500 νέα κρούσματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 13:49