search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:17
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Χειρότερα δεν γίνεται – Ποια μέτρα μελετά να πάρει η κυβέρνηση

02.11.2021 07:00
kotzia_new

Η χθεσινή μέρα με τα 5.449 κρούσματα σε 82.000 τεστ ανέβασε τον δείκτη θετικότητας στο 6,6 % φέρνοντας πανικό στο Μέγαρο Μαξίμου και τρόμο στους ειδικούς.

Έτσι σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα ληφθούν κάποια μέτρα πριν η κατάσταση ξεφύγει ολοκληρωτικά.

Παρά το γεγονός ότι στις χθεσινές αλλεπάλληλες συσκέψεις η λέξη μέτρα δεν ακούστηκε ούτε μια φορά όλα δείχνουν ότι η πραγματικότητα θα εξαναγκάσει την κυβέρνηση να προχωρήσει σε κάποιες κινήσεις που θα έχουν να κάνουν με την: ενίσχυση του ΕΣΥ, την επέκταση της εκστρατείας «Πειθώ» για τους ανεμβολίαστους, την υπενθύμιση της 3ης αναμνηστικής δόσης για τους εμβολισμένους αλλά και την λήψη νέων μέτρων για όσους εμφανίζονται ακόμα επιφυλακτικοί να κάνουν το εμβόλιο.

Η κρισιμότητα της κατάστασης φαίνεται και από το γεγονός ότι χθες το μεσημέρι, πέρασε την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας προκειμένου να λάβει μέρος σε σύσκεψη των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού.

Στη σύσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετείχαν οι Άκης Σκέρτσος και Γιώργος Γεραπετρίτης , ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης η αναπληρώτρια υπουργός κ. Μίνα Γκάγκα . Εκεί συζητήθηκαν όλες οι πτυχές του θέματος αλλά κυρίως το που βρίσκεται το ΕΣΥ και το κατά πόσον μπορεί να αντέξει το νέο κύμα της πανδημίας.

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε – σύμφωνα με πληροφορίες- στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα καθώς έχουν γεμίσει όλες οι ΜΕΘ.

Στο ίδιο θέμα επικεντρώθηκε και η πρωινή σύσκεψη, -που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης- με την συμμετοχή των Περιφερειαρχών από περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο. «Τα πράγματα είναι ήδη πολύ δύσκολα έλεγε στο ΠΟΝΤΙΚΙ κορυφαίο αυτοδιοικητικό στέλεχος . Ίσως τώρα και να είναι αργά για την λήψη μέτρων .¨»

Αύριο πάντως συνέρχεται η επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων προκειμένου να αναλύσει τα επιδημιολογικά στοιχεία και να εισηγηθεί τρόπους διαχείρισης.

Το γεγονός ότι από την άνοιξη και μετά την κυβέρνηση διαχειριζόταν το θέμα της πανδημίας αποκλειστικά με πολιτικά κριτήρια ενώ τώρα εμφανίζεται να επιστρέφει στους ειδικούς δείχνει πολλά.

Πληροφορίες λένε ότι η Επιτροπή αναμένεται να εισηγηθεί μεταξύ άλλων τον περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας των κέντρων διασκέδασης και των εστιατορίων μέχρι τη 01.00 στις «κόκκινες» περιοχές, για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους αυξημένα self test και επέκταση των rapid test, από δύο που είναι σήμερα, σε τρία εβδομαδιαίως .

Κάποιοι μάλιστα ζητούν να επιστρέψει η εστίαση στο προηγούμενο καθεστώς, με την είσοδο στα καταστήματα μόνο των εμβολιασμένων και αυτοί καθήμενοι και με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Υψηλή η ανοσία από το εμβόλιο – Μελετάται η επέκταση της τρίτης δόσης σε μικρότερες ηλικίες (Video)

Κορωνοϊός: Ξεκινάει καμπάνια με SMS υπέρ του εμβολιασμού (Photos)

Κορωνοϊός: «Μαύρο» ρεκόρ με σχεδόν 5.500 νέα κρούσματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:17