search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 03:30
MENU CLOSE

H Salma Hayek ξεσπά για τον Harvey Weinstein: «Μου ούρλιαζε”δε σε προσέλαβα για να είσαι άσχημη”»

04.11.2021 13:34
salma-hayek

Η Σάλμα Χάγιεκ αυτό το διάστημα είναι σε μια φάση αλλεπάλληλων «jet lags». Αυτό είναι το μειονέκτημα του να έχεις σπίτια σε όλο τον κόσμο.

Αυτή την εβδομάδα βρίσκεται στο σπίτι της στο Δυτικό Λονδίνο, έπειτα θα πάει 5 μέρες στην Αμερική για την δουλειά του συζύγου της, δισεκατομμυριούχου Φρανσουά Ανρί Πινό, του οποίου η «μητρική» εταιρεία «Kering», έχει στην κατοχή της τις εταιρείες Balenciaga, Gucci, Yves Saint Laurent, και πολλές άλλες. Ύστερα η Χάγιεκ θα πρέπει να γυρίσει ξανά στο Λονδίνο για τη δική της δουλειά, και μετά από λίγες μέρες πρέπει να βρεθεί στο Λος Άντζελες, αφού η ηθοποιός αποκτά το δικό της αστέρι, στο Hollywood Boulevard.

Αυτή την περίοδο, η Σάλμα Χάγιεκ εμφανίζεται σε δύο ταινίες. Την τελευταία ταινία υπέρ-ηρώων της Marvel, με τίτλο «Eternals», και την ταινία «House of Gucci» που βιογραφεί την ομώνυμη πασίγνωστη οικογένεια στο χώρο της μόδας. Η Χάγιεκ είναι χαρούμενη που συνεργάστηκε με την Κινέζα σκηνοθέτη Κλοέ Ζάο, που εντυπωσίασε την περασμένη χρονιά αποσπώντας Όσκαρ με την ταινία «Nomadland».

Η Σάλμα Χάγιεκ, παραδέχεται ότι το «magnum opus» της ήταν η «Frida», για την οποία δούλεψε 8 χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί η ταινία. Η ηθοποιός θεωρεί την ταινία αυτή ένα έργο αγάπης, και το μόνο σκοτεινό σημείο του ήταν η συνεργασία με τον Χάρβεϊ Ουάϊνστιν, που έκανε την παραγωγή.

Η Χάγιεκ, το 2017, είχε γράψει μια φλογισμένη επιστολή στους New York Times, για το πόσο την πίεζε ο Ουάϊνστιν όλα αυτά τα χρόνια, παρόλο που έπαιρνε μια και μόνη απάντηση «όχι».

«Όχι, δεν θα έκανα ντους μαζί του. Όχι, δεν θα τον άφηνα να με βλέπει να κάνω μπάνιο. Όχι, δεν θα τον άφηνα να μου κάνει μασάζ. Όχι, δεν θα τον άφηνα να μου κάνει στοματικό σεξ. Όχι, δεν θα έμενα γυμνή με κάποια άλλη γυναίκα. Όχι, όχι, όχι. Και κάθε άρνησή μου έκανε τη Μακιαβελική οργή του Χάρβι Ουάϊνστιν, να βράζει…»

Η Χάγιεκ, τα έχει αφήσει πίσω της όλα αυτά, και τα θεωρεί τόσο «βαρετές και παλιές υποθέσεις». Αλλά όταν πληροφορήθηκε από τη δημοσιογράφο Χάντλι Φρίμαν, ότι κι αυτή είχε πέσει θύμα του Ουάϊνστιν, ο οποίος της είχε κάνει απίστευτο «bulling» και την είχε αποκλείσει από εστιατόρια, πάρτι και εκδηλώσεις, επειδή δεν του άρεσαν όσα εκείνη έγραφε, τότε αποφάσισε να μιλήσει μαζί της για το θέμα αυτό.

«Ο Ουάϊνστιν, είναι από τους άντρες που επιβεβαιώνονται γνωρίζοντας ότι μπορούν να καταστρέψουν μια γυναίκα. Όταν έκανα την «Frida», με έπαιρνε εξοργισμένος και με έβριζε ‘’Γιατί έχεις ένα φρύδι και μουστάκι;’’ Του απαντούσα ‘’Μα, δεν έχεις δει πώς ήταν η Φρίντα Κάλο;’’ Μου έλεγε, ‘’Δεν με νοιάζει! Εγώ σε πληρώνω για να είσαι όμορφη!’’»

Ήταν επόμενο η Χάντλι Φρίμαν να τη ρωτήσει: «Πώς τη γλύτωσες τελικά και δεν σου επιτέθηκε ο Ουάϊνστιν; Μήπως επειδή ήξερε ότι είναι φίλοι σου, ο Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ, ο Κουέντιν Ταραντίνο και ο Τζορτζ Κλούνεϊ;»

Η Σάλμα Χάγιεκ, τη διακόπτει: «Δεν ήταν μόνο αυτό. Δεν έλεγα απλά «Όχι»! Κρύβω μια ανυποχώρητη δύναμη που την διαισθανόταν, την καταλάβαινε. Ποτέ δεν με είδε αδύναμη! Ποτέ! Φυσικά και φοβάμαι, αλλά δεν αφήνω κανέναν να δει το φόβο μου. Αυτό είναι κάτι που μάλλον το έχω διδαχθεί από τα ζώα!»

Η Σάλμα Χάγιεκ, έχει ακόμα μια δύναμη. «Μια άλλη δύναμη που έχω, είναι ότι δεν κρατώ κακίες. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν. Δεν με ενδιαφέρει να εξευτελίσω κανέναν. Δεν με ενδιαφέρει να καταστρέψω κανέναν. Απλά, θέλω να σταματήσει αυτή η πρακτική της υποτίμησης, της κακοποίησης και του ρατσισμού. Σίγουρα ο Ουάϊνστιν δεν ήταν ο πρώτος. Αυτή η αρρωστημένη πρακτική, καταδυναστεύει για πολλές δεκαετίες το Χόλυγουντ».

Η Μεξικάνα σταρ, τα έχει αφήσει πίσω της όλα αυτά. Το μόνο που κρατάει είναι, την ανυποχώρητη δύναμή της. Γι’ αυτό επιλέχθηκε σαν υπέρ-ηρωίδα στην ταινία «Eternals» που βγαίνει στις αίθουσες στις 5 Νοεμβρίου, ενώ η ταινία «House of Gucci» αναμένεται στις 26 Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης

Randonautica: Το φαινόμενο της «σκοτεινής» εφαρμογής με τα ανατριχιαστικά ευρήματα

Christian Karembeu: Η ιστορία πίσω από τον προπάπο που έγινε «έκθεμα» σε ζωολογικό κήπο

28η Οκτωβρίου 1940 -Η Αθήνα την παραμονή του πολέμου (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58