search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 13:08
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – «Τα Νέα» «καρφώνουν» την κυβέρνηση: Μέτρα και στις εκκλησίες, αλλιώς κλαφ’ τα Χαράλαμπε…

04.11.2021 11:37
ekklisia new

Η απόφαση της κυβέρνησης να μη θεσπίσει υποχρεωτικό τεστ για τους πιστούς στις εκκλησίες, προκάλεσε κύμα αντιδράσεων, ακόμη και στο συμπολιτευόμενο Τύπο.

Η εφημερίδα «Τα Νέα» με δύο άρθρα «καρφώνει» την κυβέρνηση για την απόφασή της, ασκώντας έντονη κριτική.

Αρχικά, στο κύριο άρθρο της εφημερίδας, με τίτλο «Να βρεθεί λύση» θέτει στον Κυριάκο Μητσοτάκη την ανάγκη να βρεθεί τρόπος άμεσα να πειστεί η εκκλησία, παρά το  πολιτικό κόστος, ώστε να δεχτεί τα μέτρα.

Όπως σημειώνεται στο άρθρο «ο ιός καλπάζει, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι σύντομα μπορεί να καταγράφονται 10.000 κρούσματα την ημέρα. και το σύστημα Υγείας δέχεται εκ νέου τεράστια πίεση. Στις συνθήκες αυτές δεν μπορεί να επιτρέπεται η χωρίς έλεγχο συνύπαρξη σε έναν κλειστό χώρο, όπως οι εκκλησίες, εμβολιασμένων με ανθρώπους που πιθανόν να φέρουν τον ιό επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί».

Πέραν του κύριου άρθρου, ο Γιώργος Παπαχρήστος στη δική του στήλη,  «Στίγμα» κάνει λόγο για «ιερή» παράλειψη που δεν έγινε καθόλου τυχαία, ούτε ήταν αθώα, αλλά αποδίδεται «στις καλές σχέσεις που έχει αποκαταστήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με το χριστεπώνυμο πλήρωμα που κατοικοεδρεύει στο Μέγαρο Μαξίμου».

Στη συνέχεια μάλιστα «παρακαλεί μερικούς εκ των μελών της κυβέρνησης να κάνουν κράτει, αποφεύγοντας αναφορές οι οποίες θα μπορούσαν να εκληφθούν και ως ανοησίες. Παράδειγμα, όταν είσαι υπουργός και δηλώνεις ότι “για μερικούς ανθρώπους η ανάγκη για εκκλησιασμό είναι μεγαλύτερη από το αγοράζουν ρούχα” όπως σε γενικές γραμμές μας ανέφερε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κύριος Πέτσας. Εντάξει το καταλάβαμε όλοι, ότι τώρα που “σφίγγουν τα γάλατα” κατά την έκφραση του συρμού, slag θα λέγαμε και στην εύανδρο Ηπειρο, η ΝουΔου κάνει ματάκια και σε αυτόν τον κόσμο, διότι προφανώς, χάνει από τα αριστερά της αλλά ας μην είναι και τόσο κυνικοί.

Επίσης δεν είναι καθόλου λογικό, όταν παίρνονται περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους, και μάλιστα μέτρα που μπορεί να τα χαρακτηρίσεις τύπου lockdown, να κάνεις τέτοιες δηλώσεις, παραγνωρίζοντας ότι εκείνοι που συνήθως εκκλησιάζονται είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας και άρα πιο ευάλωτοι στον κορωνοϊό, καθώς συγχρωτίζονται με ανεμβολίαστους.

Αρα, κόψτε τις δηλώσεις, βάλτε και τις εκκλησίες στο πλαίσιο των μέτρων και κάντε τον σταυρό σας να ανασχεθεί η πανδημία. Αλλιώς, κλαφ’ τα Χαράλαμπε…», σημειώνει ο Γιώργος Παπαχρήστος.

Υπενθυμίζεται ότι «καρφιά» στην κυβέρνηση έριξε και διευθυντής του «Βήματος», Αντώνης Καρακούσης.

Διαβάστε επίσης:

Δήμος Χαλανδρίου: Δεν προχωράει η υποψηφιότητα του Χάρη Ρώμα

Κορωνοϊός: Τέλος από τις συσκέψεις στο Μαξίμου ο Πέτσας – Έχασε το στοίχημα με τους εμβολιασμούς στην περιφέρεια

Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 13:04