search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:10
MENU CLOSE

Oύρσουλα φον ντερ Λάιεν: Ναύλωσε αεροπλάνο για πτήση 19 λεπτών

04.11.2021 16:24
fon-nter-laien-new

Επικρίσεις από τα γερμανικά ΜΜΕ δέχεται η επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καθώς ναύλωσε αεροπλάνο για να διανύσει 50 χιλιόμετρα.

Ουσιαστικά η κ. φον ντερ Λάιεν βρίσκεται στο στόχαστρο, καθώς όπως λένε «αν θέλεις την αλλαγή στην ΕΕ, πρέπει πρώτα εσύ να δίνεις το καλό παράδειγμα».

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαίων Φορολογουμένων, Μάικλ Γιάγκερ, επέκρινε την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν γιατί χρησιμοποίησε αεροσκάφος για να κάνει μια πτήση, διάρκειας μόλις 19 λεπτών και 50 χιλιομέτρων.

Η φον ντερ Λάιεν  ταξίδεψε με ιδιωτικό αεροσκάφος  από τη Βιέννη στην κοντινή Μπρατισλάβα τον  περασμένο Ιούνιο, τόνισε ο Γιάγκερ  σε συνέντευξή του στην  “BILD”. Χαρακτήρισε μάλιστα την πτήση αυτή για μια τόσο μικρή απόσταση ως οικολογικό αμάρτημα”. «Κόστισε πολλά χρήματα από φόρους, πολύ χρόνο για να φτάσει  από και προς τα αεροδρόμια και πάνω από όλα: πολλή αξιοπιστία», υποστήριξε ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαίων Φορολογουμένων.

Η Γερμανίδα βουλευτής του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Γιάννα Σίμκε τόνισε επίσης απευθυνόμενη στην πρόεδρο της Κομισιόν και πρώην υπουργό Άμυνας της Γερμανίας πως «αν θέλεις την αλλαγή, πρέπει να δίνεις το παράδειγμα»

Εκπρόσωπος της Κομισιόν δικαιολόγησε την πτήση, μιλώντας στην Bild: «Εκείνη τη χρονική στιγμή , η Πρόεδρος είχε ταξιδεύσει σε επτά χώρες σε δύο ημέρες. Εξετάστηκαν εναλλακτικές λύσεις, αλλά υλικοτεχνικά δεν υπήρχε άλλη επιλογή».

Το ίδιο βράδυ η φον ντερ Λάιεν πέταξε μάλιστα  στη Ρίγα με ιδιωτικό αεροπλάνο. «Επιπλέον, υπήρχαν ανησυχίες σχετικά με τη χρήση προγραμματισμένων πτήσεων ή τρένων λόγω του κορωνοϊού», υποστήριξε ο εκπρόσωπος της ΕΕ.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Ουρές Καλιφορνέζων για να μυρίσουν το «βρώμικο λουλούδι της Σουμάτρας» (Video/Photo)

Διάστημα: Βρήκαν ίχνη νερού στον πιο μακρινό γαλαξία

Τζεφ Μπέζος: Οι δύο ερωτήσεις που έκανε σε υποψήφια υπάλληλο της Amazon

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:07